Ehliyetsiz yakalandı 'Ekmek almaya gidiyordum' dedi! Cezadan kurtulamadı

TAKİP ET

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşanan olayda aracı ehliyetsiz kullanan 17 yaşındaki Bilal Y., polis ekiplerinin durdurması üzerine "Ehliyetim yok ağabey, ekmek almaya gidiyorduk" ifadelerini kullandı. Bilal Y.'ye ehliyetsiz araç kullanmak sebebiyle 3 bin 674 TL idari para ceza kesilirken, araç ise babası tarafından teslim aldı.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma komutanlığı ekipleri tarafından, yılbaşı öncesinde ilçe genelinde ‘Huzur İnegöl’ çalışması gerçekleştirdi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından da destek verilen uygulamada trafik kontrolleri gerçekleştirildi, umuma açık yerler ve mekanlar ekipler tarafından incelendi.

TOPLAMDA 47 BİN 463 TL CEZA KESİLDİ

Drone yardımı ile havadan da kontrol yapan ekipler denetimlerde 35 otomobil şoförüne toplamda 47 bin 463 TL idari cezai işlem uygulanırken, 9 otomobil ise trafikten men edildi. Öte yandan denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 3 kişi de gözaltına alındı.

‘EHLİYETİM YOK AĞABEY, EKMEK ALMAYA GİDİYORDUK’

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği yol uygulamasında ise şüphenin üzerine ise Bilal Y. tarafından kullanılan araç durduruldu. Evrakları istenen şoförünün ehliyetsiz olduğu fark edildi. Bilal Y. polis ekiplerine yönelik "Ehliyetim yok ağabey, ekmek almaya gidiyorduk" dedi. Bilal Y.'ye ehliyetsiz otomobil kullanmak suçundan 3 bin 674 TL ceza kesilirken, araç ise babası tarafından teslim alındı.

Bursa İnegöl ehliyet