Ege'ye Kuvvetli Yağış Uyarısı! Alarmın Rengi Sarı

TAKİP ET

Dün akşam saatlerinden itibaren İzmir'i etkisi altına alan ve gece boyunca aralıklarla devam eden yağmurun yarın etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

Dün akşam saatlerinden itibaren İzmir’i etkisi altına alan ve gece boyunca aralıklarla devam eden yağmurun yarın etkisini artıracağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın illerinde bu geceden itibaren başlayacak sağanak yağışların yarın akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Dün akşam saatlerinden itibaren İzmir’i etkisi altına alan yağmur, gündelik yaşamı olumsuz etkiledi. İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla illeri için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir uyarı geldi. Bu illerde bu geceden itibaren başlayacak olan sağanak yağışların yarın akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

İzmir’in yağış ortalamasının Nisan ayı için metrekareye 45.9 kilogram ve 9 Nisan tarihinde bu rakamın 26 kilogram olduğunu söyleyen İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Rüştü Kırbaş, yarın için metrekareye 30 ila 60 kilogram aralığında yağış düşmesinin tahmin edildiğini belirtti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise kısa bir süre önce hayata geçen ve hava tahminlerinin içerdiği tehlike ve riskleri renklerle belirten ‘meteo uyarı’ sistemine göre İzmir için alarmın rengini sarı verdi.

‘Meteo uyarı’ sisteminde hava tahminlerinin içerdiği tehlike ve riskleri simgeleyen yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı renkler bulunuyor. Kırmızı renk çok tehlikeli hava tahminlerini, turuncu renk tehlikeli hava tahminlerini, sarı renk potansiyel tehlikeli hava tahminlerini, yeşil renk ise herhangi bir tehlike içermeyen hava tahminlerini simgeliyor.    

Ege Bölgesi izmir yağmur Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteo uyarı son dakika