Ege'de Yaşanan Son Depremden Sonra Deprem Uzmanından Korkutan Açıklama!

TAKİP ET

Deprem uzmanı Okan Tüysüz'den deprem sonrası önemli açıklama geldi. Ege Denizi'nde yaşanan son depremin ardından Okan Tüysüz NTV Canlı yayınına konuk oldu. Önemli açıklamalarda bulunan tüysüz, yaşanan artçı sarsıntılar hakkında bilgiler verdi. Tüysüz, yaptığı açıklamalarda bu depremlerin birkaç hafta daha devam edeceğini söyledi.

Deprem uzmanı Okan Tüysüz’den deprem sonrası önemli açıklama geldi. Ege Denizi’nde yaşanan son depremin ardından Okan Tüysüz NTV Canlı yayınına konuk oldu. Önemli açıklamalarda bulunan tüysüz, yaşanan artçı sarsıntılar hakkında bilgiler verdi. Tüysüz, yaptığı açıklamalarda bu depremlerin birkaç hafta daha devam edeceğini söyledi.

Ege Denizi’nde art arda yaşanan şiddetli depremler sonrası deprem uzmanından önemli açıklamalar geldi. Geçtiğimiz günlerde Ege Denizi’nde yaşanan 6.3’lük deprem herkeste panik yaratmıştı. Bu depremin hemen ardından dün akşam saatlerinde yine Ege’de 4.2’lik ve 5.3’lük iki deprem daha meydana geldi. Kent merkezinde de hissedilen deprem İzmir halkında büyük panik yarattı. Panik yaratan şiddetli depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz açıklama yaptı. Tüysüz, bu bölgede sarsıntıların birkaç hafta daha devam edeceğini belirtti. 

“DEPREM BEKLENİYORDU”

NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunan Okan Tüysüz, bu bölgede birkaç gündür deprem aktivitesinin devam ettiğini, en büyük depremin 6.3 olarak ölçüldüğünü ve hemen arkasından 5.3’lük artçı meydana geldiğini tahmin ettiklerini belirtti.

“BÖLGEDE BİRKAÇ HAFTA DAHA SARSINTILAR SÜRECEK”

Depremle ilgili verdiği bilgilerine devam eden Tüysüz, “Bunun yanı sıra çok sayıda 4 ile 5 arasında depremler de oldu 4,2, 4,3, 4,9 gibi. Sanıyorum bu aktivite bir süre daha sürecektir. 6,3'lük ana şokun yarattığı özellikle hasar görmüş yapılarda belki bu 5,3'lük depremle özellikle Midilli Adası'nda bir miktar daha hasarın artması beklenebilir. Ama bu aktivite olasılıkla daha bir kaç hafta sürecektir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.
 

 

deprem uzman açıklama korkutan uyarı izmir ege denizi son deprem