Ege Denizi'ndeki Son Sarsıntının Ardından Deprem Uzmanından Korkutan Açıklama: "Daha Büyük Bir Deprem Görülecek"

TAKİP ET

Son zamanlarda Ege Denizi'nde yaşanan art arda depremler herkeste panik yaratırken bugün son olarak Bodrumda görülen 4.6 şiddetindeki depremden sonra deprem uzmanından korkutan açıklama geldi.

Son zamanlarda Ege Denizi’nde yaşanan art arda depremler herkeste panik yaratırken bugün son olarak Bodrumda görülen 4.6 şiddetindeki depremden sonra deprem uzmanından korkutan açıklama geldi.

Son olarak bugün Muğla’nın Bodrum ilçesinde meydana gelen 4.6 şiddetindeki deprem sonrasında can ve mal kaybı yaşanmadığı belirlenirken deprem sonrasında açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan bölgede daha büyük depremler yaşanma ihtimalinin olduğunu söyledi.

‘BÖLGE DAHA BÜYÜK DEPREM GÖRECEK’

21 Temmuz 2017 gecesinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde görülen 6.5 şiddetindeki deprem sonrasında bölgede yaşanan artçı sarsıntılar dur durak bilmiyordu. Bölgede yaşayan vatandaşlar yeniden büyük bir deprem yaşanmasından korkarken bugün Bodrum 4.6 şiddetindeki depremle sarsıldı. Son görülen depremin ardından vatandaşlar yeniden paniklerken deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan bölgeyle ilgili bir açıklama daha yaptı. Ercan açıklamasında, "Bodrum'da 24.09.2017 19.57'de 10 km derinde 4,4'lük deprem oldu. Burada daha gerginlik boşalmadı. Daha önceden beklediğimi söylediğim deprem bu değil. Bu bölge daha büyük deprem görecek. O deprem 5,1- 5,3 dolayında olabilir. Ancak yıkıcı olmayacak. Önceden yıkım çığım-hasar görmüş evlere girilmemeli." ifadelerinde bulundu.

 

muğla bodrum son deprem deprem uzmanı ahmet ercan uyarı deprem uyarısı ege denizi