Edirne'de TIR, park halinde bulunan 2 kamyonete çarptı: 4 ölü, 1 yaralı

TAKİP ET

Edirne'nin Keşan ilçesinde, korkunç bir trafik kazası yaşandı. Park halindeki arı kovanı yüklü iki kamyonete çarpan bir TIR'ın yol açtığı kazada, 4 kişi hayatını kaybetti ve 1 kişi yaralandı. Ayrıca kaza yerinde bulunan arıların soktuğu 2 sağlık personeli ile 1 itfaiye personeli de hastanede tedavi altına alındı.

Olay, sabaha karşı 04.30 sıralarında Keşan-Gelibolu kara yolunda, Yerlisu Köyü Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Romanya plakalı TIR, Gelibolu'dan Keşan istikametine doğru seyir halindeyken, yolun sağ tarafında park halinde olan ve arı kovanı yüklü olan 48 K 7912 ve 48 K 4919 plakalı kamyonetlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyonetlerden birinin lastiği patladı ve değişim işlemini gerçekleştiren Doğan Menteşe, yanındaki oğulları Okan ve Hakan Menteşe ile işçi olarak çalışan Buluthan Aydın, olay yerinde hayatını kaybetti. TIR sürücüsü Gencay Eren ise yaralı olarak kurtuldu.

Kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak devrilen arı kovanlarından çıkan arılar nedeniyle ekipler, olay yerine müdahalede zorluk yaşadı. Yaralı TIR sürücüsü Eren, ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Kazaya müdahale eden sağlık ve itfaiye personeli de arıların saldırısına uğradı ve onlar da hastaneye sevk edildi. Arı kovanları ise olay yerine gelen arıcılar tarafından başka kamyonetlere taşındı.

Kazada hayatını kaybedenlerin Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Döğüşbelen Mahallesi'nden bal üretimi için Edirne'ye gittiği öğrenildi. Cenazelerin savcı ve polis incelemesinin ardından Keşan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu acı olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Edirne trafik kazası ölüm haberi