Düzce'deki 6.0 büyüklüğünde depremde 46 kişi yaralandı

TAKİP ET

AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan ve 6.0 büyüklüğünde deprem yaşandığını duyurdu. Deprem, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de olduğu pek çok şehirden hissedildi. AFAD'ın yaptığı açıklamasına göre depremde Düzce'de 37, İstanbul'da 1, Zonguldak'ta 6, Sakarya'da 1 ve Bolu'da 1 toplamda ise 46 vatandaş yaralandı.

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan ölçümlere göre, 04.08 sıralarında 6.5 kilometre derinlikte yaşanan depremin, ilk önce 5.9 büyüklüğünde olduğu ifade edildi. Ardından Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.0 olarak değiştirdi.

Gölyaka ilçesinde yaşanan depremin 6.81 kilometre derinlikte yaşandığı tespit edildi. Düzce'de depremden sonra enerji nakil hatlarında kesinti yaşanırken, sarsıntı ile vatandaşlar büyük korku ve panik yaşayarak evlerinden dışarı çıktı.

İMAMOĞLU: OLUMSUZ BİR DURUM MEVCUT DEĞİLDİR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin, "Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir" dedi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA: KONUYU TAKİP EDİYORUZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise, "Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir; konuyu takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: CAN KAYBI BİLGİSİ YOK, EKİPLERİMİZİN SAHA TARAMASI DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından yaptığı açıklamasında, "Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun." dedi.

AFAD: OLUMSUZ BİR İHBAR YOK, BÖLGEYE EKİPLER SEVK EDİLDİ

AFAD'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

mhp düzce Düzce İstandul AFAD