'Dur' ihtarına uymayarak polise ateş açtılar! 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

TAKİP ET

Osmaniye'de polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayarak ateş açan hafif ticari araçtaki şüphelilerle polis arasında çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada otomobilde yer alan şüphelilerden biri başından vurularak yaşamını kaybetti. 2 kişi ise bacak ve kalça bölgesinden vurularak yaralandı. Otomobilde yapılan inceleme yapan polis ekipleri ruhsatsız av tüfeği buldu. Olay hakkında soruşturma devam ediyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşanan olayda, polisin 'dur' ihtarına, uymayan hafif ticari otomobildekilerin tüfekle ateş ederek karşılık vermesinin ardından çıkan çatışmadan sonra kaçan zanlılar, takip sırasında kaza yaparak durdu. Hafif ticari otomobildeki zanlılardan Sefa G. başına isabet eden kurşunla yaşamanı yitirirken, O.B. ve M.S. ise yaralandı.

Olay, gece vakitlerinde Kadirli-Andırın Karayolu Tapu Tepesi mevkisinde yaşandı. Asayiş uygulaması gerçekleştiren polis ekibi, şüphelenmesi üzerine bir hafif ticari aracı durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan hafif ticari araçtan, tüfekle ateş açtı. Polislerin de karşılık verince çıkan çatışma esnasında hafif ticari aracın şoförü kaçmaya çalıştı.

1 ŞÜPHELİ ÖLDÜ

Zanlıların kaçtığı hafif ticari otomobil, takip esnasında polis aracına çarpıp durduruldu. Durdurulan otomobilin arka koltuğundaki Sefa G. başından, O.B. ile M.S. ise bacak ve kalçalarından vurulup yaralandı. Şehirdeki hastanelere götürülen zanlılar Sefa G., sağlık çalışanlarının müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Diğer iki şüphelinin ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

RUHSATSIZ TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ

Olaydan sonra hafif ticari otomobilde inceleme gerçekleştiren polis ekipleri, otomobil içerisinde ruhsatsız av tüfeği buldu. Olay hakkında soruşturma başlatıldı.

 

Osmaniye polis çatışma