Dünyanın Gözü İstanbul'da! Peş Peşe Yeni Gelişmeler Yaşanıyor

TAKİP ET

Emmanuel Macron bugün Türkiye'ye geliyor. Muhteşem Zirve öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Sergey lavrov ile İstanbul'da bir araya geldi. Hemen ardından Milli Savunma Bakanı hurisel karda Rusya savunma bakanı Şoygu ile görüştü.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Suriye zirvesine katılacak Vladimir Putin, Angela Merkel ve 
Kürtlerin ev sahipliğinde yapılacak olan Suriye konulu dörtü zirve Almanya Fransa ve Rusya'nın katılımıyla bugün İstanbul'da gerçekleşecek. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ve Fransa

Cumhurbaşkanı Emmanuel makronun yanı sıra BM Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da zirveye katılacak. Yapılacak olan dörtlü zirvede ana gündem maddesi İdlib’deki ateşkesin sağlamlaştırılması ve Suriye krizine siyasi çözüm için ortak Çabalar olacak. Sahadaki gelişmeler Soçi mutabakatının ardından idlip'te ki durumun yanı sıra Aslan rezene eve platformu arasında sürdürülen siyasi çözüm süreci toplantıda konuşulacak.

ÇAVUŞOĞLU, LAVROV İLE BİR ARAYA GELDİ

Dörtlü zirve öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Sergey lavrov ile bir görüşme gerçekleştirdi.

HULUSİ AKAR DA ŞOYGU İLE BİR ARAYA GELDİ

Bu görüşmenin hemen ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Suriye konulu dörtlü Zirve öncesinde Rusya Savunma Bakanı Sergey şoygu ile görüşme yaptı. İkili arasındaki görüşmede başta İdlib’teki son durum Olmak üzere bölgesel güvenlik konularına ilişkin görüş alışverişi yapıldığı öğrenildi.

istanbul dörtlü zirve son dakika suriye zirvesi son dakika haberi