Dünyanın Gözü Bu Haberde! İşte O İnfazcı Albay

TAKİP ET

Cemal Kaşıkçı son dakika gelişmeleri Devam ediyor. Aynı gün İstanbul'a gelen 15 kişilik Sude infaz silinir başında olduğu iddia edilen ve Veliaht prensin istihbaratçısı olan 'Maher Abdulaziz M. Mutreb'in, olay saatlerinde Başkonsolosluk ve konutta olduğunu Daha sonra da elinde büyük bir Valizle Havalimanı'na geçtiğini gösteren fotoğraflar ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'ın İstanbul başkonsolosluğu'na 2 Ekim tarihinde giren ve daha sonra da ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal kaşıkçı'nın infazında yer alan suikast timinin fotoğrafların ardından yeni görüntüleri ortaya çıktı. Suudi infaz TV'nin yeni ele geçen görüntülerinde en önde yer alan kişinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’a yolculuklarında eşlik eden Maher Abdulaziz M. Mutreb olduğu belirlendi.

SUİKAST OPERASYONUNU KOORDİNE ETTİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Mutreb'inin Cemal Kaşıkçı’ya suikast operasyonunda koordine ettiği değerlendirilirken önceki gün The New York Times gazetesi de bu ismi işaret etmişti. New York Times gazetesi Mutreb'in Suudi Arabistan'ın İngiltere Büyükelçiliği'nde görev yapmış 47 yaşındaki bir istihbarat albayı olduğunu açıklamıştı. Ayrıca söz konusu almayı suikast girişimi ile birlikte İstanbul'a geldikten sonra başkonsolosluğa birkaç yüz metre mesafede bulunan Bir otelde 5 Ekim'e kadar rezervasyon yaptırdım fakat aynı gün acele ile ekibi ile birlikte otelden ayrıldığı ortaya çıktı. Keyfini tarihinde 15 kişilik Suudi ekibi yönettiği öne sürülen ne Koşukçu suikastini gerçekleştiren Mutreb'in ortaya çıkan yeni fotoğraflarında ise 2 Ekim gecesi saat 03 38 de Atatürk Havalimanı'na girdiği görülüyor. Ekibine önünde yürümesi dikkat çekerken aynı zamanda ekibin Cemal Kaşıkçı Başkonsolosluğu girmeden saatleri önce gelerek yerini aldığı da bu görüntülerden anlaşılıyor. Suikast timi da yer alan bütün isimler Kaşıkçı dan önce binaya giriyor başka bir deyişle Suudi gazetecinin cellatları önceden yerine oluyor. 
09.55: Mutreb Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giriş yapıyor. Ekibi onu takip ediyor.
16.53: Mutreb, Başkonsolos'un 3 4 konutunun önünde görülüyor.
17.15: Mutreb ve adamları Levent'teki otelden büyük bir valizle çıkıyor.
 17.58: Mutreb önde, adamları arkada Atatürk Havalimanı'nda...

 

suudi arabistan istanbul başkonolosluğu cemal kaşıkçı cemal kaşıkçı son dakika