Dünyanın Gözü Bu Haberde! Cesedin Yeri Açıklandı

TAKİP ET

Kayıp Suudi gazeteci Cemali kaşıkçının cesedine ne oldu hala merak konusuyken, cesedin taşındığı valizlerin başkonsolosluk konusundan bir daha çıkmadı belirlendi.

Milliyet gazetesinden Ferit zenginin haberine göre Suudi Arabistan Başkonsolosluğu na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal  kaşıkçının cesedinin akbeti Hala merak ediliyor. Emniyet kaynaklarından alınan son bilgilere göre kaşıkçının cesedinin asitle edildiğine dair herhangi bir emare bulunmuyor. Aynı zamanda da cesedin hala başkonsolosluk binasında olduğuna dair tespitler var. Diğer yandan kaşıkçının geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan'da yolsuzluk soruşturması kapsamında rüyada Bir otelde tutulan 50 prensin desteklediği isim olması nedeniyle Hedef haline geldiği iddia edildi.

2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan Başkonsolosluğu da öldürülen ve hala cesedine ilişkin net bir bilgi elde edilemeyen Cemal Kaşıkçı ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na soruşturması devam ediyor. 2 Ekim'de işlenen cinayetin ardından başlatılan soruşturmada başta konsolosluk ve civarında olmak üzere İstanbul genelindeki 72 ayrı noktadan kamera kayıtları incelendi. 

SAVCILIK KUYUDA ISRARLI

Suudi Arabistan başkonsolosluğuna Girdikten sadece 2 saat sonra öldürüp parçalara ayrıldığı ve konsolosluk konutuna taşındığı ihtimali üzerinde durulan Cesedin taşınmasında kullanılan valizlerin bir daha Konsolosluk konutundan çıkarılmadığı belirlendi. Ekipler konsolosluk binası ve konsolosluk konutunda yapılan kriminal incelemede Dekont içerisinde bulunan su kuyusundan ve kanalizasyon dan alınan su örneklerinden herhangi bir asit ve türevi eritici kimyasal arası olmadıkları ama kuyuyu arama konusunda ısrar ettikleri öğrenildi. Savcılık tarafından soruşturma için İstanbul'a gelen Suudi başsavcının İstanbul'da olduğu sırada tekrar suyu inceleme talebi yapılmış fakat kabul edilmemişti. 

50 PRENS DESTEKLİYOR

Cemal kaşıkçının öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturmada olayın kriminal ayağını savcılık ve birlikte yürüten İstanbul polisi ile ortaklaşa yaptığı araştırma ve çalışmalarda da vahşi cinayetin gerekçesine dair bilgilere ulaştı. Polis ve MİT'in ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda kaşıkçının Hedef haline gelmesine geçtiğimiz yıl yolsuzluk nedeniyle Riyad’da Bir otelde tutulan 50 Prens'in kendisine desteklemesi oldu.

 

cemal kaşıkçı cemal kaşıkçının cesedi cinayet son dakika son dakika haberi