Dünyadan Tepki Yağıyor! Trump'ın Kudüs Kararı Öncesi İsrail Polisinden Filistinlilere Saldırı

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs açıklaması öncesinde Filistin Beytüllahim kentinde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanıması kararını protesto etti. İsrail polisinden kararı protesto eden Filistinlilere oldukça sert müdahaleler uygulandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs açıklaması öncesinde Filistin Beytüllahim kentinde ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıması kararını protesto etti. İsrail polisinden kararı protesto eden Filistinlilere oldukça sert müdahaleler uygulandı.

İsrail polisinin ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak kabul etmesi olayını protesto etmek için Beytüllahim şehrinde sokağa çıkan Filistinlilere sert müdahalelerde bulundu. 

MÜSLÜMANLAR KARAR TEPKİ YAĞDIRIYOR

Son olarak Beyaz Saray’dan gelen açıklamada, ABD Başkanı olan Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıdığını ve Tel Aviv’de yer alan Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya hazırlandığı belirtilmişti. Yaşanan tüm bu olayların ardından Müslümanlar karara tepki yağdırdı. Müslümanların ABD’nin bu kararına tepkileri çığ gibi büyürken Filistin’de karara tepki olarak başlayan protesto yürüyüşlerine de İsrail polisinden sert müdahaleler geliyor.

TÜRKİYE TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

Öte yandan ABD’nin Kudüs çıkışı sonrasında Türkiye’den de tepki geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olan Bekir Bozdağ’ın yaptığı açıklamada, ABD’nin kararının kabul edilemez olduğu ve Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi ve ortak davası olduğu ifadelerinde bulundu.

DÜNYADANDA TEPKİ YAĞIYOR

ABD’nin Kudüs açıklamalarının ardından İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’den de tepki geldi. Hamaney, ABD’nin amacına ulaşamayacağını söylerken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’da ABD’nin tek taraflı olan bu kararının endişe verici olduğunu belirtti. Macron daha önce Trump ile Kudüs görüşmesi yaptığı da belirtilmişti.

 

Dünya haberleri İsrail polisi Filistin Protesto gösterileri Kudüs ABD Trump Türkiye Tepki Kudüs meselesi ne olacak