Dünya Şampiyonunu Devirdik! Türkiye 2 – Fransa 0

TAKİP ET

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerinde H Grubunda mücadele eden Türkiye, gruptaki üçüncü karşılaşmasında son dünya şampiyonu Fransa'yı Konya'da ağırladı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerinde H Grubunda mücadele eden Türkiye, gruptaki üçüncü karşılaşmasında son dünya şampiyonu Fransa’yı Konya’da ağırladı. Karşılaşmada son dünya şampiyonu Fransa favori olarak gösterilse de millilerimiz karşılaşmaya üstün başladı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren taraftarında büyük desteğini arkasına alarak Fransa kalesinde baskı kuran millilerimiz, Horozlar’ı kendi sahasına mahkum ederek bunalttı. Millilerimizin etkili futbolu karşılaşmanın 30. dakikasında meyvesini verdi. Millilerimizin sol kanatta kazandığı serbest vuruşta Cengiz Ünder’in muhteşem ortasında Merih Demiral’ın kafa asistine çok iyi yükselerek topu filelerle buluşturan Kaan Ayhan Türkiye’yi 1 – 0 üstünlüğe taşıdı.

Karşılaşmanın 40. Dakikasında bu kez sahnede Cengiz Ünder vardı. Dorukhan Toköz’ün ara pasıyla hareketlenen Cengiz Ünder, ceza sahası sağ çaprazından muhteşem bir vuruşla Fransa filelerini bir kez daha havalandırınca millilerimiz, son dünya şampiyonu Fransa karşısında 2 – 0 üstünlüğü yakaladı.  

Karşılaşmanın ikinci yarısında da oynadığı ofansif futbolla son dünya şampiyonuna nefes aldırmayan millilerimiz, girdiği net gol pozisyonlarından istifade edemeyince karşılaşma millilerimizin 2 – 0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu galibiyetle millilerimiz, tarihinde ilk kez Fransa’yı yenmeyi başardı.  

Son dünya şampiyonunu Konya’da büyük bir hezimete uğratan millilerimiz, H Grubunda puanını 9’a yükselterek liderliğe yükseldi.

Millilerimiz, 11 Mayıs Salı günü saat 21.45’te deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak. Karşılaşma TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.      

Türkiye Fransa Konya 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası son dakika haber