Dünya Kupası B Grubunda Liderlik Yarışı Kızıştı

TAKİP ET

2018 Dünya Kupası B Grubunda mücadele eden İspanya, ikinci randevusunda İran ile karşı karşıya geldi.

2018 Dünya Kupası B Grubunda mücadele eden İspanya, ikinci randevusunda İran ile karşı karşıya geldi. İspanya gol yollarında çok zorlansa da İran’ı 1-0 mağlup etmeyi başararak puanını 4’e çıkardı. Bu galibiyet, aynı zamanda İspanya’nın dünya kupasındaki ilk galibiyeti oldu.

Mücadelenin genelinde topa hakim olan ve gol yollarını sürekli zorlayan İspanya olsa da ilk yarıda arzuladığı gole bir türlü kavuşamadı. İkinci yarıya da hız kesmeden başlayan ve gol arayışlarını sürdüren İspanya, arzuladığı golü 54. dakikada buldu. İniesta’nın asistinde fileleri havalandıran Diego Costa, takımını öne geçiren golün sahibi oldu.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında iki takım gol bulmak için ataklar yapsa da karşılaşmadan başka gol sesi gelmeyince İspanya, rakibi İran’ı 1-0 mağlup ederek liderlik iddiasını sürdürdü.

B grubunun diğer maçında Portekiz ile Fas karşı karşıya geldi. Portekiz, dünya yıldızı olan forveti Cristiano Ronaldo’nun 4. dakikada kaydettiği golle rakibini 1-0 mağlup ederek puanını 4’e yükseltti.

Bu skorların ardından B grubunda liderin İspanya mı yoksa Portekiz mi olacağı merak edilirken, grupta 3 puanı olan İran’ın ise Portekiz karşısında işi gerçekten zor.

B grubunun son karşılaşmalarında İran - Portekiz, İspanya - Fas karşılaşmaları 25 Haziran Pazartesi günü oynanacak.   

Portekiz İspanya Dünya Kupası 2018 Fas İran