Dünya Bu Konuşmayı Bekliyordu! Netanyahu İran'ı Hedef Gösterdi: İran Nükleer Silah Üretiyor, Kanıtımız Var!

TAKİP ET

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bütün dünya tarafından merakla beklenen konuşmasını bu akşam gerçekleştirdi. İran'ı hedef gösteren Netanyahu, ellerinde kanıt olduğunu ve İran'ın nükleer silah ürettiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bütün dünya tarafından merakla beklenen konuşmasını bu akşam gerçekleştirdi. İran’ı hedef gösteren Netanyahu, ellerinde kanıt olduğunu ve İran’ın nükleer silah ürettiğini söyledi. 

Bu gece bir basın toplantısı düzenleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, nükleer anlaşmaya rağmen İran’ın yasağı deldiğini ve gizli olarak nükleer silah üretimine devam ettiğini öne sürdü. 

“SOMUT DELİLLER VAR”
Netanyahu, İran’ın nükleer silah faaliyetlerine dair ellerinde somut deliller olduğunu iddia ederek, İran'ın nükleer arşivinin kopyalarını ele geçirdiklerini söyledi. 

AÇIKLAMA YAPACAĞI ÖNCEDEN DUYURULMUŞTU
Daha önce İsrail devleti tarafından bir açıklama yapılarak, bu akşam İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 2015 yılında İran'la imzalanan nükleer anlaşmaya ilişkin önemli bir açıklama yapacağı belirtilmiş, dünyanın gözü bu açıklamaya kilitlenmişti. Tel Aviv'de konuşma yapacağı belirtilen Netanyahu’nun konuşmasının içeriğinin dün gece Suriye'de yine İranlıların konuşlandığı bir üssü vurduklarına dair iddialar olmadığı, İran'la nükleer anlaşmayı ele alacağı ifade edilmişti. 

 

son dakika israil iran nükleer anlaşması nükleer silah İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu açıklama son dakika haberi Netanyahu iran