Dün Afrin'de Neler Yaşandı? TSK, Afrin'e Girmek İsteyen Esad Güçlerini Böyle Geri Püskürttü

TAKİP ET

Dün, Esad güçlerinin Afrin'e girmeye çalıştığı sıralarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin top atışları ile rejim güçlerini ger püskürttüğü anları bir bir anlatan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'TSK Esad güçlerini geri püskürttü' dedi.

Dün, Esad güçlerinin Afrin’e girmeye çalıştığı sıralarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin top atışları ile rejim güçlerini ger püskürttüğü anları bir bir anlatan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ‘TSK Esad güçlerini geri püskürttü’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Dün, TSK ve ÖSO birliklerinin Zeytin Dalı operasyonuna devam ettiği Afrin bölgesine girmek isteyen Esad güçlerinin TSK’nın topçu atışları ile geri püskürtüldüğünü belirtti.

‘CİDDİ SONUÇLARI OLACAKTIR’

20 Ocak 2018 tarihinden beri Afrin’de TSK ve ÖSO birlikleri tarafından başlatılan ve tüm hızıyla devam eden Zeytin Dalı operasyonunda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1780’e ulaştığı bilgisi bugün Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kamuoyuyla paylaşılırken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün Halep’ten yola çıkarak Afrin’e girmeye çalışan ve bölgeye 40-50 araçla gelen Esad güçleri ile ilgili yaptığı açıklamada, TSK’nın topçu atışlarıyla rejim güçlerini geri püskürttüğünü söyledi. Öte yandan Kalın, Rejim ve bir başka unsurların bu tür adımlarının her zaman çok ciddi sonuçları olacağını söyledi. Her ne olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede Zeytin Dalı operasyonuna kararlılıkla devam edeceğini söyleyen Kalın, ABD’nin YPG’ye olan desteğine de değinerek artık bu desteğin son bulması gerektiğini ve Türkiye’nin ABD’den bu konudaki beklentisinin açık ve net olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanlığı Afrin TSK Esad güçleri İbrahim Kalın Zeytin Dalı