Düğün Geleneği Akılları Şaşı Etti! Kayınvalide Gerdek Gecesini Anbean İzliyor

TAKİP ET

Dünyanın dört bir yanında çoğu kişinin hiç bilmediği düğün gelenekleri akıllara durgunluk veriyor. İşte dünyanın dört bir yanında uygulanan ve duyanları şaşkına uğratan düğün geleneklerinden bazıları…

Dünyanın dört bir yanında çoğu kişinin hiç bilmediği düğün gelenekleri akıllara durgunluk veriyor. İşte dünyanın dört bir yanında uygulanan ve duyanları şaşkına uğratan düğün geleneklerinden bazıları…

Türkiye’de zaman zaman duyduğumuz düğün gelenekleri artık alışılagelmiş olsa da diğer ülkelerde yaygın olan düğün gelenekleri duyanları şaşırtıyor. Kolombiya’da uygulanan bir gelenek dünyada uygulanan en ilginç gelenekler arasına girmeyi başarıyor. Geleneğe göre, gelinin annesi düğün gecesi gerdeğe giren çifti yatağın kenarına oturarak anbean sonuna kadar izliyor.

Bosna Hersek’te ise gelin adayına talip olan damat adayı gelinin anne ve babası tarafından eve davet ediliyor ve yapılan konuşma sonrasında eğer damat adayına kahve ikramı yapılıyor. Eğer damat adayının kahvesi şekerli ise onay verilmiş sade ise reddedilmiş demek oluyor.

Çek Cumhuriyeti’nde yapılan düğün geleneğinde ise damadın yakın arkadaşları düğün günü gelini kaçırır. Eğer damat gelini bulabilirse onu koruyup kollayacağını simgelemiş olur. Daha sonra düğün yerinde damat ve gelinin ayakkabıları misafirler etrafından dolaştırılır ve misafirler ayakkabıların içine çiftin balayı tatili için para atar.
Belçika’da ise düğün günü mendile isim işlemek geçmiş yıllardan beri süregelen bir gelenek. Gelinin adının işlendiği mendil düğün günü tören alanındaki misafirler arasında gezdirilerek herkese gösteriliyor daha sonrada kız evine geri götürülüyor.

İskoçya’da ise gelin düğünden bir gün önce aile büyüklerinin karşısına oturarak ayaklarını yıkatıyor. Ülkede uygulanan bu geleneğin evlenecek olan çiftin mutlu olmaları için gerçekleştirildiği belirtiliyor.

 

Dünya haberleri Dünyada düğün gelenekleri Gerdek gecesini izleyen kayınvalide Dünyada uygulanan düğün gelenekleri