DSÖ Kahramanmaraş depreminin ardından 3. Seviye Acil Durum ilan etti

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, DSÖ'nün Türkiye ve Suriye'de meydana gelen iki büyük depremin ardından en yüksek seviye olan '3. Seviye Acil Durum' ilan edildiği bilgisini paylaştı. DSÖ'nün 3. Seviye Acil Durumu, en yüksek acil durum olduğu bilinmekte ve DSÖ'nün kurum kapsamında varlıkların seferber edilmesi anlamına geliyor. 

DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Kluge, düzenlenen DSÖ Yönetim Kurulu’na Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremlerin ardından bilgilendirme sunumu yapıldığını dile getirerek 3. Seviye Acil Durum ilan edildiğini açıkladı. Dr. Kluge, yaptığı açıklamasında “Kendi hayatları tehlikedeyken müdahale eden Gaziantep'teki saha ofisimizdeki DSÖ personeli de dahil olmak üzere ilk müdahale ekiplerini takdir ve takdirle karşılıyorum” ifadelerini kullandı. 

"TÜRK YETKİLİLERİNİ TAKDİR EDİYORUM" 

Kluge, yaptığı açıklamasında kurum çapında yaptıklarını dile getirerek, “Hayat kurtarmak için dikkate değer bir müdahale operasyonu başlatan Türk yetkililerini takdir ediyorum. Muazzam bir dayanışma gösteren Üye Devletlere teşekkür ederim. Uluslararası toplumu desteğini artırmaya devam etmeye, Türkiye Hükümeti ve DSÖ ile tam koordinasyon sağlamaya davet ediyorum” dedi.