Dolar yen haftaya rekorla başladı

TAKİP ET

Yeni haftanın ilk gününde rekor bir yükseliş yaşayan dolar ve Euro fiyatlarının psikolojik sınırları aştığı görüldü.

Yeni haftanın ilk gününde rekor bir yükseliş yaşayan dolar ve Euro fiyatlarının psikolojik sınırları aştığı görüldü. Dolar yeni haftanın ilk gününü 8,05 ile açarken Euro ise 9,53 ile başlangıç yaptı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yeni Haftaya Rekorla Başladı

Yeni haftanın ilk gününde rekor bir yükselişe imza atan dolar fiyatları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası'nın aldığı karar sonrasında yükseliş seyrine geçti ve yeni haftaya rekor bir seviyede başladı. 8 lira bandını geçen ve spikolojik sınıra dayandığı görülen doların saat 11.35 itibariyle 8,05 seviyesinde ilerleyişine devam ettiği gözlemlendi. 


Euro Fiyatlarında Büyük Artış

Dolar fiyatlarındaki artışın yanında Euro fiyatları da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve saat 11.35 itibariyle 9,52 seviyesinde işlem görmeye başladı. 

Faizin Sabit Kalması Etkiledi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta aldığı kararla faizi sabit bırakmasının ardından dolar fiyatlarında artış görülmeye başladı. Merkez Bankası, tüm beklentilerin aksine politika faizini yüzde 10,25'te sabit tuttmuş ve bu kararın hemen ardından dolar fiyatlarında hareketlenmeler başlamıştı.


Yatırımcılardan Dolara Dönüş

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürürken salgına karşı önlemlerin hızlı bir şekilde geri dönmesi sonucunda dolarda güvenli liman taleplerinde de artış yaşandı ve yatırımcıların tümü dolara dönüş yaptı. Öte yandan ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ile Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Meadows'un birbirlerini teşvik paketi üzerinden suçladıkları bu gelişmenin ardından yatırımcıların seçimlerin öncesinde paketin geçmesi beklentileri de azalmış oldu.





 

dolar euro fiyat