Dolar ile 12 taksit doçentlik makalesi yazan şirketler ortaya çıktı

TAKİP ET

İnternet üzerinden, 'doçentlik' makaleleri yazdıklarını ifade eden şirketlerin reklamları gündeme gelmeye başladı. Makale yazım ücretleri ise 6 bin dolara kadar yükselirken kredi kartına 12 taksit imkanı bile sağlanıyor. Hürriyet'den bir muhabir ise 'doçentlik makalesi yazdırmak istediğini' belirterek bu şirketleri aradı ve aralarında geçen konuşmaları paylaştı. 

İnternet siteleri ve sosyal medya üzerinden, doçentlik makalesi yazdığını öne süren şirketlerin sayısı son zamanlarda arttı. Hürriyet gazetesinden Melike Çalkap'ın yapmış olduğu habere göre internet üzerinden kısa bir araştırma yaptıktan sonra doçentlik için istenen makalelerin, para karşılığı satıldığı belirlendi. 

'YASALIZ' 

İnternet siteleri aracılığıyla doçentlik makalesi yazdırmak için araştırma gerçekleştirildiğinde, yazının kalitesine göre bir fiyatlandırma yapıldığı tespit edildi. Kendilerinin 'yasal' olduklarını öne süren şirketlerin isteği fiyat aralığı ise '800 ile 6 bin dolar arasında' değişiklik gösteriyor. Yapılan araştırmada, makaleyi yazanların da aynı eğitimi aldığı iddia ediliyor. 

İnternette reklam veren şirketlerden bir başkası ise, hazırlamış olduğu reklamlarında 12 taksit vurgusu yapıyor. Makale yazımı ve tezin makaleye dönüştürülmesine ilişkin hizmet sağladıklarını öne süren şirket, 'kimseye bu durumun açıklanmaması' hususunda da hizmet sağladıkları kişileri uyarıyor. 

internet doçentlik makale