Dolandırıldığını Öğrenen Vatandaşlar Şok Oldu

TAKİP ET

Sultangazi'deki fatura ödeme merkezine faturalarını yatıran vatandaşlar, dolandırıldıklarını öğrenince şok oldular.

Sultangazi’deki fatura ödeme merkezine faturalarını yatıran vatandaşlar, dolandırıldıklarını öğrenince şok oldular.

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi’nde ki fatura ödeme merkezine su, elektrik ve doğalgaz faturalarını yatıran vatandaşlar, aradan bir müddet geçtikten sonra taraflarına verilen makbuzların sahte ve faturalarının yatırılmadığını öğrendiler. Vatandaşlar, 7 yıldan beri faaliyet gösteren fatura ödeme merkezine koşsa da ödeme merkezi kapalı, işleten kişi ise kayıplara karışmıştı. Karakola giden fatura mağdurları, nasıl dolandırıldıklarını anlatarak fatura ödeme merkezini işleten kişiden şikayetçi oldular. Polisin, dolandırılma vakasıyla ilgili soruşturması sürüyor.

Sahte Makbuzda Veznedar ‘ABD’ İbaresi

Fatura mağdurlarından Nazlı Demir, “1 Nisan’dan evvel faturamın yatırılmadığını fark ettim. Fatıramın neden yatırılmadığını öğrenmek için fatura ödeme merkezine geldiğim zaman sistemden düştüğünü ifade ettiler. İki gün sonra geldiğimde ise faturası yatırılmayan mağdurlarla karşılaştım. Mağdur olduğumu anlayınca çok üzüldüm. Kesilen elektriğimi açtırmak için faturamı yeniden yatırdım. Son gelen su faturamda yatırılmayan üç fatura gözüküyor. Mağdurlar arasında 3 bin liralık, 5 bin liralık faturası yatırılmamış kişiler var. Fatura merkezini işleten şahıs, iki aylık kirasını ödemeyerek dükkan sahibini de dolandırmış. Bize verilen tahsilat makbuzlarında veznedar ‘ABD’ ibaresi var. Bizde bu ibareye Amerika Birleşik Devletleri diyerek ti’ye alıyoruz. Bende dahil hepimiz, dolandırılma olayına geç uyandık.” dedi.

Bir diğer fatura mağduru Didem Canpolat ise, “Geçen ay faturamı bu ödeme merkezine yatırdım. Sabah ise elektiriğimi kestiler. Bugünde kınamız var. Başka bir fatura ödeme merkezine sorgulama yaptırdığımda faturamın ödenmediğini fark ettim.” şeklinde konuştu.      

Sultangazi fatura ödeme merkezi dolandırıcılık son dakika