Dolandırıcıların yeni tuzağı! Ek gelir için linke tıkladı, 185 bin TL dolandırıldı

TAKİP ET

Telefon dolandırıcılığın yeni tuzağı ortaya çıktı. Gelen mesajdaki linke basan Maltepe'de yaşayan engelli genç, hayatının kabusunu yaşadı. 'Ek gelir' vaadi ile iletişime geçen ve yazışmaya başlayan genç, satış yapacağı iddiasıyla dolandırıcıların hesabını 185 bin TL gönderdi. Ardından karşı taraftakilere bir daha ulaşamayan genç ve ailesi savcılığa giderek şikayetçi oldu.

İddialara göre, Adem Turan isimli 30 yaşındaki engelli bir vatandaş, telefonuna ‘ek gelir’ vaadi ile gelen mesajda yer alan linke bastı ve sanal ortam üzerinden henüz kimliği tespit edilemeyen bir zanlı ile konuşmaya başladı. Dolandırıcı şahıs , engelli gence bir sanal alışveriş sitesinden satış yaparak para kazanacağını ve belirtilen meblayı geri alacağı koşulu ile bir hesaba para gönderdi.

“AİLEMİN BORCU VARDI, YARDIM ETMEK İSTEDİM”

Yaşadığı dolandırıcılık hikayesini anlatan Adem Turan, “Telefonuma gelen mesajdaki ‘ek gelir’ linkine tıkladım. Linke tıklayınca Whatsapp üzerinden bir numaraya yönlendirildim ve bir kadınla konuşmaya başladım. İnternet üzerinden satış yaparak para kazanabileceğimi söyledi. Önce para yatırmam gerektiğini sonra yatırdığım paranın iade edileceğini söylediler. Param olmadığını belirtince çevremden ya da bankadan kredi çekmemi söyledi. Ailemin borcu vardı, engelli kız kardeşim vardı, yardım etmek istedim. Bende gidip aralıklı olarak toplamda 185 bin Lira kredi çekip bana şifresi verilen hesaba yatırdım. Sonra kimseye ulaşamadım. Ben kandım, kimse kanmasın” ifadelerini kullandı.

“BU BORCU ÖDEMESİ İÇİN YEMEDEN İÇMEDEN 4 SENE ÇALIŞMASI LAZIM”

Dolandırıcıların yakalanmasını talep eden anne Fatma Turan, “Oğlum bize dolandırıldığını söyledi. Karakola giderek şikayetçi olduk. Oğlumu dolandıranların yakalanmasını istiyoruz. Bankaya 185 bin Lira borçlu olduk. Bu borcu ödemesi için yemeden içmeden 4 sene çalışması lazım. 8 kez kredi çekmiş. Bize yardım etmek için bu işlere kalkışmış. Nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum. Bunu yapanların yakalanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

İstanbul dolandırıcılık hikayesi link