Doktoru takip edip sokak ortasında sopa ile dövmüşlerdi! İstenen ceza belli oldu

TAKİP ET

İzmir'in Torbalı ilçesinde görev aldığı aile sağlığı merkezinde kavga çıkması nedeniyle "beyaz kod" veren aile hekimi Ekin Hürel Günay'ı yaşanan kavgadan 1,5 ay sonra takip edip ellerindeki sopayla darbetmeleri sebebiyle tutuklanan 3 kardeşe ilişkin dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, sanıkların "kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçlamasıyla 6 yıl 9'ar aya kadar hapisle cezası istendi.

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, doktor Ekin Hürel Günay'ı darp eden 3 şahıs hakkında hazırladığı iddianame tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Ekin Hürel Günay'ın görev aldığı aile sağlığı merkezine 22 Ağustos'ta kavga çıkardığı ve bu kavga sebebiyle doktorun sanıklardan S.A. hakkında "beyaz kod" verdiği ifade edildi.

Günay'a yaşanan sebebiyle husumet besleyen 28 yaşındaki S.A. ile ağabeyleri 29 yaşındaki F.A. ve 37 yaşındaki S.A'nın, 7 Ekim'de bir süre takip edip Günay'ı sopayla darbettikleri ifade edildi. Olayda yer alan "sopa"nın silah olarak ifade edildiği iddianamede, zanlılar hakkında "kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçlamasıyla 2 yıl 3'er aydan 6 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası istendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Torbalı 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde 22 Ağustos tarihinde yaşanan kavga neticesinde doktor Ekin Hürel Günay, zanlı hakkında "beyaz kod" vermişti. Günay, bu olayın ardından 1,5 ay sonra mesai çıkısının ardından kendisini takip ederek bu 3 şahsın sopalı saldırısına uğramış, yaralanarak, Torbalı'daki hastaneye ardından da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti.

 

İzmir Doktor şiddet