Diyarbakır'dan Acı Haber Geldi! Teröristlerle Yaşanan Çatışmada Yaralanan Uzman Çavuş Şehit Oldu

TAKİP ET

Diyarbakır Kocaköy ilçesin kırsal bölgesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik olarak operasyon esnasında yaralandığı öğrenilen askerlerden birinin şehit olduğu haberi alındı.

Diyarbakır Kocaköy ilçesin kırsal bölgesinde bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik olarak operasyon esnasında yaralandığı öğrenilen askerlerden birinin şehit olduğu haberi alındı.

ÇATIŞMA ÇIKMIŞTI

Olayla ilgili açıklama yapan Valilik, Kocaköy İlçesinin Boyunlu Köyü bölgesinde Kırsal bölgede gerçekleştirilen operasyon sonrasında Kocaköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Harun Yılmaz ve Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar’ın yer aldığı araca Boyunlu Köyünden ayrılarak Gözebaşı Köyüne ilerlemekte olduğu sırada bir araçtan ateş açıldığı belirtildi. Açılan ateşe güvenlik güçlerinden anında karşılık verildiği ve çatışma çıktığı öğrenildi.

YARALANAN 3 ASKERDEN BİRİ ŞEHİT OLDU

Yaşanan karşılıklı çatışmada Kocaköy İlçe Jandarma Komutanı olan Jandarma Binbaşı Harun Yılmaz ve beraberinde Jandarma Astsubay Başçavuş Kenan Mercimek ile Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar’ın yaralandığı bilgisi paylaşılmıştı. Bölgeye gelen helikopterle Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken yaralanan ve durumu ağır olan Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar’ın doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığı ve şehit olduğu bilgisi verildi. Yaşanan olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

diyarbakır kocaköy çatışma uzman çavuş 3 asker yaralı 1 şehit