Diyarbakır'da Patlama Sesi Paniğe Neden Oldu!

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Sur ilçesinden bu sabah saatlerinde yükselen patlama sesi kentte paniğe neden oldu. Patlamanın iki piknik tüpünde tespit edilen el yapımı patlayıcıların kontrollü imhası sırasında meydana geldiği öğrenildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinden bu sabah saatlerinde yükselen patlama sesi kentte paniğe neden oldu. Patlamanın iki piknik tüpünde tespit edilen el yapımı patlayıcıların kontrollü imhası sırasında meydana geldiği öğrenildi. 

Diyarbakır merkez Sur İlçesinden geçtiğimiz yıl güvenlik güçleri ve PKK’lı teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Hala bazı sokaklarda sokağa çıkma yasağının da devam ettiği ilçede, bugün yükselen patlama sesi kentin her yerinden duyuldu. Paniğe neden olan patlama sesinin 2 piknik tüpü içerisine yerleştirilen el yapımı patlayıcının kontrollü imhası sırasında çıktığı öğrenildi. 

2 PİKNİK TÜPÜ İMHA EDİLDİ
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hala sokağa çıkma yasağı bulunan Bardakçı Sokak sonunda polis ekipleri iki piknik tüpünün içine yerleştirilmiş El yapımı patlayıcı tespit etti. Bölgeye hemen bomba imha uzmanları çağrıldı. Gelen bomba imha uzmanları, piknik tüplerini kontrollü bir şekilde imha etti. Bu sırada duyulan patlama sesi ise kentte panik yarattı. Sesin bu nedenle duyulduğunu öğrenen Diyarbakırlılar da rahat bir nefes aldı. 

 

diyarbakır sur patlama el yapımı patlayıcı bomba imha