Diyarbakır'da Eşini Öldüren Kadın, Haksız Tahrik ve İyi Halden Tahliye Edildi, İfadeleri Eşinin Korkunç Yüzünü Ortaya Çıkardı

TAKİP ET

Diyarbakır'da 19 yıllık eşya Aziz demiri kendisine şiddet uyguladığı ve aldattığından şüphelenen erik 10 bin lira karşılığında tuttuk Kiralık katiller öldürten Nuri'ye demir Haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'da 19 yıllık eşya Aziz demiri kendisine şiddet uyguladığı ve aldattığından şüphelenen erik 10 bin lira karşılığında tuttuk Kiralık katiller öldürten Nuri'ye demir Haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Nuri Demir'in para karşılığında eşini öldürdü İdris Yıldırım mahkemeden ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası alırken,  genç Kadının aracılık yapan akrabası Hamdullah Yiğit ise 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  Mahkemeye eti çirkin kızı A.D. ve Cinayeti işleyen Sanığın arkadaşı Ö.G.’nin beraatine karar verdi.  Mahkeme Cinayeti işleyen İdris Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına karar verirken azmettiren Nuri'ye demir ve Hamdullah Yiğit'in ise tahliyesine karar verdi. 

MARKETTEN EVE DÖNERKEN ÖLDÜRÜLDÜ
Olay 26 Haziran 2017 tarihinde Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde meydana geldi.  Evli ve 6 çocuk babası olan kepçe operatörü Aziz Demir,  çocuk bezi almak için gittiği marketten geri dönerken silahla vurularak öldürüldü.  Maktulün yakınları olaydan sonra polise verdikleri bilgi de Aziz Demir'in eşi Nuriye demirden şüphelendikleri belirtti.  Cinayet ile bağlantılı olabileceği şüphesiyle Nuri'ye demir ve kızı A.D.’nin Telefon kayıtları incelendi.

KİRALIK KATİL TUTMUŞ
Polis ekipleri yaptıkları İnceleme sonucunda Nuriye Demirel Hamdullah Yiğit ve İdris Yıldırım ile yoğun bir telefon görüşmesi yaptığını olaydan 3 gün önce Kızının da İdris Yıldırım ile görüşmeye başladığını ve 72 kez mesajlaştığını belirledi.  Nuriye Demir ve kızının cinayet saatine yakında İdris Yıldırım ile iletişim kurması dikkat çekerken bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri marketten dönen Aziz Demir'in iki kişi tarafından takip edildiğini belirledi.  Yapılan inceleme sonunda maktulü takip eden kişinin İdris Yıldırım olduğu belirlendi.  Polis ekipleri İdris Yıldırım'ın telefonunun cinayet saatinde olay mahalinde sinyal verdiğini belirleyince bu kişi için arama çalışmaları başlatıldı.

TERÖR OPERASYONU İLE YAKALANDI
Terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 10 Temmuz günü alınan bir ihbarı değerlendirerek bir eve operasyon düzenledi. Evde cinayet şüphelisi İdris Yıldırım gözaltına alınırken çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.  apılan İnceleme sonucunda maktulün vücudundan çıkartılan kurşunlarla Evde bulunan bir silahın uyuştuğu belirlendi.  Bunun üzerine Nuri'ye demir Ağabeyin oğlu Hamdullah Yiğit, kızı A.D ve damadu A.K ile Cinayet sırasında İdris Yıldırım'ın yanında bulunan Ö.G gözaltına alındı.  Diğer yandan Aziz Yıldırım'ın cep telefonda yapılan incelemede bir kadınla cinsel içerikli fotoğraf ve videoları da bulundu.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANDI
Savcılık soruşturmayı tamamladıktan sonra hazırladığı iddianamede Nuri'ye demir hakkında Haksız tahrik altında tasarlayarak eşini öldürmeye azmettirme suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası,  Kiralık katil Hamdullah Yiğit ile 10 bin liraya cinayeti işledikleri öne sürülen İdris Yıldırım ve Ö.G. hakkında ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Çiftin kızları hakkında da üstsoya karşı kasten öldürmeye yardım etme suçlamasıyla ayrı bir iddianame Hazırlandı. 

Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması yapılan sanıklardan a de 18 yaşından küçük olması nedeniyle kapalı celse yapılan yargılamada bugün karar çıktı. iftin çocukları A.D. ve cinayeti işleyen İdris Yıldırım'ın arkadaşı Ö.G.’nin beraatine karar veren mahkeme heyeti eşini öldürmeye azmettirme Annesi Nuri'ye Demiri önce ağırlaştırılmış müebbet hapse daha sonra da Haksız tahrik indirimi uygulayarak 18 yıl hapis cezasına mahkum etti.  Nuriye Demir'in cinayetten sonra ve yargılama sırasında ki davranışları lehine bulunarak cezası 15 yıla indirildi.  Cinayeti işleyen kiralık katil İdris Yıldırım ömür boyu hapse,  genç kadının akrabası Hamdullah Yiğit ise 12 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

diyarbakır kocasını öldüren kadın kiralık katile kocasını öldürten kadın son dakika diyarbakır haberleri