Diyarbakır'da 3 İlçeye Bağlı 39 Köyde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi!

TAKİP ET

Gelen bilgilere göre Diyarbakır valiliğinin yapığı açıklamaya göre Hazro, Lice ve Kocaköy ilçelerine bağlı olan tam 39 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Gelen bilgilere göre Diyarbakır valiliğinin yapığı açıklamaya göre Hazro, Lice ve Kocaköy ilçelerine bağlı olan tam 39 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Sokağa çıkma yasağı Diyarbakır valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada duyuruldu. Valilik, Hazro, Lice ve Kocaköy ilçelerine bağlı olan tam 39 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirtti. 

Sokağa çıkma aşağının, aralarında üst düzey PKK’lı teröristlerinde bulunduğu ve ormanlık alanlarda faaliyet yürütmekte olan teröristlerin barınak, sığınak, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek, depo alanlarını tespit etmek ve ellerinde bulunan malzemeleri ele geçirmek maksadı ile uygulanacağı belirtildi.

Valiliğin yaptığı yazılı açıklama; ‘Lice ilçesine bağlı; Damar, Zümrüt, Kıpçık, Çıralı, Sığınak, Kıyıköy, Dallıca, Budak, Türeli, Tepe, Yolçatı, Dibekköy, Çağdaş, Arıklı, Serince, Kayacık, Uçarı, Ziyaret, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Esenler, Çavundur, Dolunay, Kabakaya, Kutlu, Oyuklu köyleri ve bağlı mezraları, Hazro ilçesine bağlı; Ormankaya, Çitlibahçe, Terdöken, Kırmataş, Kavaklıboğaz, Dadaş, Meşebağları, Koçbaba ve Sarıerik köyleri ile mezraları, Kocaköy İlçesine bağlı; Boyunlu, Gözebaşı ve Tepecik köyleri ile mezralarında bugün saat 08.30'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildi.’ şeklinde oldu.

Dün Diyarbakır valiliği tarafından Diyarbakır Kulp ilçesine bağlı 25 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 

 

diyarbakır sokağa çıkma yasağı valilik 3 ilçe 39 köy diyarbakır valiliği açıklama