Diyarbakır'da 12 Yaşında Zorla Evlendirilen Kıza 13 Yaşında Kayınpederi Tecavüz Etti!

TAKİP ET

Diyarbakır'da mide bulandıran bir olay haberi geldi. 12 yaşında zorla evlendirilen kızın yaşadıkları yıllar sonra ortaya çıktı. 2009 yılında Diyarbakır'da yaşayan 12 yaşındaki L.Ç'nin 23 yaşındaki Sedat D. ile zorla evlendirildiği öğrenildi. Küçük kızın evlerine sıklıkla giden bu ailenin büyük baskısı sonucunda kendinden yaşça büyük biriyle evlenmesinin ardından başına daha iğrenç bir olay geldi. Kızın evlendirildiği genç işlediği başka bir suçtan dolayı hapse girince gencin babasının kıza tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Diyarbakır’da mide bulandıran bir olay haberi geldi. 12 yaşında zorla evlendirilen kızın yaşadıkları yıllar sonra ortaya çıktı. 2009 yılında Diyarbakır’da yaşayan 12 yaşındaki L.Ç’nin 23 yaşındaki Sedat D. ile zorla evlendirildiği öğrenildi. Küçük kızın evlerine sıklıkla giden bu ailenin büyük baskısı sonucunda kendinden yaşça büyük biriyle evlenmesinin ardından başına daha iğrenç bir olay geldi. Kızın evlendirildiği genç işlediği başka bir suçtan dolayı hapse girince gencin babasının kıza tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Bağlar İlçesinde yaşanan iğrenç olayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ortaya çıkardı. Başsavcılık ortaya çıkan bu iğrenç durum sonrasında sanıkların hepsinin tutuklanması için işlem başlattı. Olaya göre, 12 yaşındaki L.Ç 2009 yılnda evlerine sıklıkla gelen ailenin baskısı sonucu 23 yaşında olan ve kendisinden yaşça büyük olan Sedat D. ile zorla evlendirildi.12 yaşındaki kız ile evlendirildiği genç ayrı bir eve çıkarıldı ve burada yaşamaya başladılar. İkilinin çıkarıldığı bu evde Sedat D. 12 yaşındaki kızla defalarca cinsel ilişkiye girdi. Ancak Sedat D. bu suçunun yanı sıra başka suçlarda işlediğinden cezaevine girdi. 23 yaşındaki Sedat D.’nin tutuklanmasından sonra küçük kız kayınpederi İbrahim D.’nin evinde kalmaya başladı. 

TEHDİD EDEREK TECAVÜZ ETTİ

210 yılının Nisan ayında ise genç kızın evde yalnız olduğu bir gün eve gelen kayınpederi İbrahim D. "Çabuk elbiseni çıkar. Karşı koyma, seni döverim. Ses edersen öldürürüm" deyip kızı tehdit etti ve ona zorla sahip olarak tecavüz etti. Genç kız başına gelen bu olayı hem görümcesine hem de kayınvalidesi Semre D.’ye anlattı. Savcılığın elde ettiği bilgilere göre genç kızın durumu anlattığı görümce ve kayınvalide olayın duyulmaması için kimseye bahsetmemiş ve kız zorla evde alıkonulmuş. Savcılık, “Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma” suçundan kayınpederin 29 yıl ile cezalandırılmasını istedi. İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte kayınpeder tutuklandı.

 

diyarbakır 12 yaşında zorla evlendirildi 13 yaşında tecavüze uğradı kayınpederi tecavüz etti diyarbakır cumhuriyet başsavcılığı