Diyarbakır Havalimanı otoparkında plakasız otomobillerin bulunması şüphe uyandırdı

TAKİP ET

Diyarbakır, 21 Haziran 2023 - Diyarbakır Havalimanı otoparkında, eksi 1. katta plakasız ve ambalajları üzerinde onlarca sıfır otomobil park halinde görüntülendi.

Otomobillerin ne zaman ve kim tarafından park edildiği bilinmezken, stokçuların bu araçları yerleştirdiği iddia ediliyor. Ancak, otopark yetkilisiyle yapılan telefon görüşmesinde öncelikle otoparkta böyle araçların bulunmadığı belirtilse de, fotoğraf ve görüntülerin varlığı ortaya çıkınca yetkili, araçların kiralama şirketlerine ait olduğunu ve plakaların takıldıktan sonra kiraya verildiğini söyledi.

STOKÇULUK İDDİASI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Havalimanı otoparkının eksi 1. katında plakasız ve ambalajları üzerinde sıfır otomobillerin park halinde olduğu görüldü. Bu otomobillerin ne zaman ve kim tarafından bırakıldığı bilinmemektedir, ancak stokçuların bu durumu fırsat olarak kullanmış olabileceği iddia edilmektedir. Konuyla ilgili uzmanlar, sıfır araçların tescil işlemlerinin normalde satın alınan bayi tarafından yapıldığını belirtmektedir. Eğer bu işlemleri bayiden yaptırmak istemeyenler varsa, bayiden alınan evraklarla notere gidilerek plaka alınabilmektedir. Araçların plakaları daha sonra şoförler odasında bastırılmaktadır. Bu nedenle, otomobillerin büyük ihtimalle "stokçuluk" amacıyla otoparka yerleştirildiği düşünülmektedir.

AÇIKLAMA

Ancak, konuyla ilgili otopark yetkilisiyle yapılan telefon görüşmesinde öncelikle otoparkta plakasız ve ambalajları üzerinde otomobillerin bulunmadığı ifade edildi. Ancak, otoparktaki otomobillerin fotoğraf ve görüntülerinin olduğu belirtilince yetkili, bu kez araçların kiralama şirketlerine ait olduğunu ve plakaların takıldıktan sonra kiraya verildiğini açıkladı. Olayla ilgili incelemeler ve araştırmalar devam etmektedir.

Diyarbakır Diyarbakır Havalimanı otomobil stokçuluğu otomobil