Diyarbakır'dan acı haber! 1 polis şehit oldu

TAKİP ET

Diyarbakır Bağlar'da polis memurları tarafından yapılan 'Dur' ihtarına uymayan ve kaçmaya çalışan şüpheli şahsın açtığı ateş sonucunda 1 polisimiz şehit oldu.

Diyarbakır Bağlar’da polis memurları tarafından yapılan ‘Dur’ ihtarına uymayan ve kaçmaya çalışan şüpheli şahsın açtığı ateş sonucunda 1 polisimiz şehit oldu. Polise ateş eden ve tüm uyarılara rağmen kaçmaya çalışan şahsın yaraladığı polis memurunun kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu haberi alındı.

Polise Ateş Açtı

Olayın yaşandığı Diyarbakır Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesinde alınan bilgilere göre, Atakan Arslan isimli polis memuru kaçan A.P isimli şahsa ‘Dur’ ihtarında bulundu. Polisin ihtarını dinlemeyen ve kaçmaya devam eden şüpheli şahıs polis memurlarının üzerine ateş açmaya başladı. Ara sokaklardan kaçmaya çalışan şüphelinin açtığı ateş sonucunda Atakan Arslan isimli polis memuru yaralandı.

Yaralanan Polisimiz Şehit Oldu

Kaçan şüphelinin açtığı ateş sonucunda yaralanan ve ihbar üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Atakan Arslan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidimizin cenazesinin otopsi yapılmak üzere Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü bilgisine yer verildi.

Şüpheliyi Yakalama Çalışmaları Devam Ediyor

Polise ateş açan ve açtığı ateş sonucunda 1 polisimizi şehit eden şüphelinin yakalama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, şahsın yakalanması için başlatılan geniş çaplı operasyonun sürdüğü öğrenildi. Mobeselere yansıyan şüphelinin üzerinde beyaz bir tişört olduğu görülürken isminin A.P olduğu belirlendi. 2 yıldır Diyarbakır’da görev yapmakta olan şehit polis memuru Atakan Arslan’ın evli ve 1 çocuk babası olduğu, cenazesinin ise işlemlerin ardından memleketi olan Samsun’a gönderileceği ifade edildi.

 

diyarbakır atakan arslan