Diyarbakır'da 9 kişinin öldüğü arazi kavgasında yeni gelişme

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, iki aile arasında 200 dönümlük arazi anlaşmazlığından kaynaklanan bir tartışma kanlı bir silahlı kavgaya dönüştü. Olayda 9 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı. Soruşturma kapsamında ise 3 kişi daha tutuklandı, aranan 14 şüpheli için çalışmalar sürüyor.

Serçeler Mahallesi'nde meydana gelen olay, 15 Haziran sabahı gerçekleşti. Alyamaç ve Taş aileleri arasında başlayan tartışma hızla silahlı bir çatışmaya dönüştü. Kavgada, Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş, Mehmet Can Taş, Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetti. Yaralanan M.A. ve A.A. ise hastanede tedavi altına alındı. Olay sırasında çıkan yangına havadan jandarma helikopteri, karadan ise itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Ölenler, yoğun güvenlik önlemleri altında mahalle mezarlığında toprağa verildi.

TUTUKLU SAYISI ARTTI

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak 3 savcı görevlendirdi. Şüpheliler arasından 9'u gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.A., T.T. ve A.T. tutuklandı. Tedavisi tamamlanan yaralılardan M.A., Ahmet Alyamaç ve ismi öğrenilemeyen bir şüpheli ise bugün adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Böylece toplamda 6 kişi tutuklanırken, 9 kişinin jandarmadaki gözaltı süreci devam ediyor. Aranan 14 şüpheli hakkında ise yakalama çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır ölüm haberi arazi arazi anlaşmazlığı Bismil