Diyarbakır'da 1 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından 26 gözaltı

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde iki aile arasında başlayan husumetin büyümesiyle meydana gelen silahlı kavga sonucunda 1 kişi öldü, 3'ü ağır 11 kişi yaralandı. Olayla ilgili 26 kişi gözaltına alındı.

Olay, dün öğleden sonra Bismil ilçesinin Tekel Mahallesi 1013’üncü Sokak'ta gerçekleşti. Uzun süredir devam eden kale ve Tekel aileleri arasındaki husumet, 'kız kaçırma' meselesi nedeniyle artmıştı. Bu husumetin sona erdirilmesi amacıyla barış yemeği düzenlendi. Ancak yemekte bir araya gelen taraflar arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavgada taş, sopa ve uzun namlulu silahlar kullanıldı. Toplamda 12 kişinin yaralandığı kavgada, 4 kişinin durumu ağır.

Polis ve sağlık ekipleri, olay ihbarı üzerine bölgeye yönlendirildi. Polis, güvenlik tedbiri olarak sokağı giriş ve çıkışlara kapatarak güvenlik şeridi çekti. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından Bismil Devlet Hastanesi'ne ve Diyarbakır'daki diğer hastanelere sevk edildi. Olay esnasında kurşun isabeti nedeniyle evlere ve park halindeki araçlara da zarar geldi. Polis, olay yerinde yaptığı aramada çok sayıda silah ele geçirdi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Arda Değer (18) yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Değer'in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak Bismil Ulutürk Mezarlığı'na defnedildi.

Olay sonrasında 1 kişi hastaneden taburcu edildi. Polis tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, hastanede tedavi görenlerle birlikte toplamda 26 kişi gözaltına alındı. Bölgede yaşanan bu acı olayın ardından ailelerin ve mahalle sakinlerinin tedirginlik içinde bekleyişi sürüyor."

Diyarbakır ölüm haberi silahlı kavga