Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi Gözaltında!

TAKİP ET

"PKK terör örgütü değildir" cümlesinden dolayı "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi gözaltına alındı.

CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" programında konuşan Tahir Elçi "PKK Terör Örgütü Değildir" dedi. Bu sözlerinden dolayı Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında Bakırköy 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce yakalama kararı çıkarıldı. Saat 02.20 sıralarında makamında gözaltına alınan Tahir Elçi, sabah saatlerinde İstanbul'a getirildi. Çıkarılan yakalama kararının gerekçesinde ise Tahir Elçi'nin yurt içinde saklandığı ve kendisine ulaşılamadığı belirtildi. Türkiye Barolar Birliği ise yaptığı açıklamada ''Bakırköy 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilmiş olan yakalama kararı açıkça kanuna aykırıdır" dedi. "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan Tahir Elçi,  gözaltına alınmayı Baro Başkanlığı'ndaki makam odasında bekledi. Kararın duyulmasının ardından  çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, bölge barolarının başkanları, HDP milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak Tahir Elçi'yi Baro Başkanlığı binasında ziyaret ederek destek sundu. Diyarbakır Barosu'na bağlı avukatlar da gece boyu binada bekleyerek Tahir Elçi'ye destek verdi.   ZIRHLI ARAÇ VE ÇEVİK KUVVET EKİPLERİ Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın da binada bulunduğu 02.00 sıralarında Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekipleriyle birlikte Baro Adli Yardım binasına geldi. Yelekli sivil polisler kimliklerini ve mahkemenin yakalama kararını gösterdikten sonra Baro Başkanı Tahir Elçi'nin tutuklanması için harekete geçtiler. Kararın Tahir Elçi'ye götürülmesi sırasında polislerin baro binasına girmek istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. ALKIŞLAR VE SLOGANLAR EŞLİĞİNDE GÖTÜRÜLDÜ!    Tahir Elçi, binada bulunan avukatlarının alkışlarının arasından polislerin yanına geldi. Avukatlar bu sırada "baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attılar. Kısa bir konuşma yapan Tahir Elçi, "Bir ifade, bir söz nedeniyle bir Baro Başkanı tutuklanıyor. Türkiye'de ifade özgürlüğü ve demokrasinin geldiği boyut açısından çarpıcı bir uygulama yaşıyoruz. Bir Baro binasından Baro Başkanı ifadeleri nedeniyle tutuklanıyor şu anda “dedi. Konuşmasının ardından binaya gelen polisler Tahir Elçi'yi tutukladılar. Elçi'nin gözaltına alınması sırasında yanında bulunan eşi de koluna girerek destek olmaya çalıştı. 'Tahir Elçi yalnız değildir', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları ve alkışlar eşliğinde binadan çıkarılan Elçi, daha sonra arkasına dönerek destek olmak için gelen meslektaşlarını selamladı. Gözaltına alındıktan sonra polis aracına bindirilen Elçi, "Türkiye özgür bir ülke midir, demokratik bir ülke midir bu manzara bunu çok iyi ortaya koydu “dedi.    

cnn türk Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak Gülten Kışanak PKK terör örgütü değildir Tahir Elçi Tahir Elçi gözaltında Tahir Elçi tutuklandı tarafsız bölge terör ö