Diyanet kurban tedbirlerini açıkladı! Temasa dikkat çekildi

TAKİP ET

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan kurban tedbirleri ile ilgili açıklama geldi.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan kurban tedbirleri ile ilgili açıklama geldi. Diyanet, Kurban Bayramı’nda kurban kesmek isteyenlerin dini hükümler, sağlık şartları ve çevre temizliğine uygun şekilde kurbanlarını kesmeleri için gerekli olan tedbirleri kapsayan bir tebliğ yayımladı. İşte detaylar…

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Kurban Tedbirleri

2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de  yer aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğe, koronavirüs salgını sebebiyle yeni bazı tedbirler eklendi. Diyanet tarafından yayımlanan tebliğe göre, kurban kesimlerinin daha düzenli yapılması, zaman kaybı ve karmaşanın önlenmesi amacıyla kesim yerlerinde randevu sistemi uygulanacak. Ayrıca kesim işlemlerinin bayramın ilk günü yoğun olmaması için gerekli olan tüm tedbirler alınacak.


Mesafe Kuralı

Öte yandan koronavirüs salgını sebebiyle hayvan satış ve kesim alanlarında en az 1,5 metre olacak şekilde fiziki mesafe korunacak. Ağız ve burnu kapatmaya özen gösterecek şekilde maske kullanımı zorunlu olacak. Hayvan satış noktalarında oluşacak insan kalabalığının önüne geçmek amacıyla griş ve çıkışlarda uygun kontrollü kapılar oluşturulacak. Satış ve kesim alanlarının girişleri başta olmak üzere belirlenen noktalarda mutlaka el antiseptiği yer alacak. 

Temasa Dikkat Çekildi

Kurban Bayramı öncesinde veya bayramın ilk gününde kurban satıcıları ile müşteriler arasında yaşanan pazarlık esnasında el teması yapılmamasına ayrıca dikkat çekildi. Aynı zamanda hayvan pazarları ve kesim yerlerinin girişlerinde satıcılar ve vatandaşların mutlaka ateşinin ölçülmesi ve ateşi 38 derecenin üzerinde olanların girişlerine izin verilmeden en yakın sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi istendi. 
 

kurban bayramı diyanet İşleri başkanlığı