Diyanet İşleri Başkanlığından Emekli Olan Mehmet Görmez'in Yeni Görevi Belli Oldu!

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığından emekli olan Mehmet Görmez'in yeni görevinin belli olduğu öğrenildi. Son günlerde Mehmet Görmez'in görevinden ayrılması konusu oldukça gündem olmuştu. Emekliye ayrılan Görmez'in yeni görevinin Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde rektör olacağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığından emekli olan Mehmet Görmez’in yeni görevinin belli olduğu öğrenildi. Son günlerde Mehmet Görmez’in görevinden ayrılması konusu oldukça gündem olmuştu. Emekliye ayrılan Görmez’in yeni görevinin Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde rektör olacağı belirtiliyor.

İSTANBUL’DA KURULACAK OLAN ÜNİVERSİTEYE REKTÖR OLACAK

2010 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığında görev yürütmekte olan Mehmet Görmez geçtiğimiz günlerde görevinden emekli oldu. Görmez’in yeni görevinin İstanbul’da yeni kurulacak olan İslam Üniversitesi’nde rektör olması bekleniyor. Görmez’in rektörlük yapacağı üniversitede Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitimler verileceği ve bu üniversitenin Müslüman olan ülkelerden de öğrenci kabul edeceği öğrenildi. Yeni kurulacak olan üniversitenin İslam dünyasına da emsal bir olay olması bekleniyor. 

MEHMET GÖRMEZ KİMDİR?

Mehmet Görmez, 1959 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Üniversitesi’nde lisans eğitimi alan ve eğitimini 1987 yılında tamamlayan Görmez, Hadis Anabilim dalında da yüksek lisans yaptı. Aynı zamanda da Musa Carullah Bigiyef, Hayatı, Eserleri, Fikirleri ve Eserleri adlı tezi ile doktorasını da tamamladı. 11 Kasım 2010 yılında devlet tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Görmez, 7 yıllık görevinden emekli oldu.

 

diyanet işleri başkanı mehmet görmez emekli yeni görev rektörlük istanbul islam üniversitesi