Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den Ayrılık Sinyalleri! "Zamanı Geldiğinde Teslim Edilir"

TAKİP ET

Hakkında görevi bırakacağına yönelik iddialar çıkan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez iddialara ilk kez yanıt verdi.

Hakkında görevi bırakacağına yönelik iddialar çıkan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez iddialara ilk kez yanıt verdi. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkında çıkan görevi bırakma iddialarına ilk kez yanıt verdi. Gazetecilerin yönelttiği görevden ayrılık iddiaları sorusunu yanıtlayan Görmez, "Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir makamdan sonra talip olduğum bir görev vardır, o da ilimdir. Hem aziz milletimizin hem de İslam dünyasının ilmi hayatına katkıda bulunmak için bir gayret içerisinde olacağım." dedi.

GÖRMEZ’DEN AYRILIK SİNYALİ

Açıklamaları ile akıllara ayrılık sinyalini getiren Görmez, "Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir makamdan sonra talip olduğum bir görev vardır, o da ilimdir. Hem aziz milletimizin hem de İslam dünyasının ilmi hayatına katkıda bulunmak için bir gayret içerisinde olacağım." dedi.

GÖRMEZ’İN YERİNE KİM GELECEK?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevden ayrılık iddiaları konuşulmaya başlandığında ortaya yeni bir iddia daha atılmıştı. Görmez’in görevi bırakması halinde yerine gelecek ismin Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu olacağı ve atamaya dair kararnamenin hazırlandığı konuşuluyor. 

 

diyanet işleri başkanı mehmet görmez ilk açıklama ayrılık sinyalleri görevi bıraktı mı erdoğan emin aşıkkutlu diyanet