Diyanet Açıkladı! Kusmak Orucu Bozar Mı?

TAKİP ET

11 Ayın Sultanı Ramazanın başlamasıyla insanların aklında oruç ve Ramazanla ilgili birçok soru belirdi. Bunlardan en çok merak edileni ve sorulanı oruç tutarken kusmanın orucu bozup bozmadığı. 2017 yılında Ramazan ayının başlamasıyla en çok sorulan sorulardan biri olan kusmak orucu bozar mı sorularına Diyanet'ten yanıt geldi.

11 Ayın Sultanı Ramazanın başlamasıyla insanların aklında oruç ve Ramazanla ilgili birçok soru belirdi. Bunlardan en çok merak edileni ve sorulanı oruç tutarken kusmanın orucu bozup bozmadığı. 2017 yılında Ramazan ayının başlamasıyla en çok sorulan sorulardan biri olan kusmak orucu bozar mı sorularına Diyanet’ten yanıt geldi. 

İslam aleminde en önemli aylardan biri olan Ramazan ayının gelmesiyle en merak edilen soruların başında oruç geldi. Oruç tutarken nelere dikkat edilmesi ve orucu nelerin bozduğuna kadar birçok soru kafalarda soru işareti yaratıyor. Ramazan ayının en sık sorulan sorularından biri de oruçluyken ağız dolusu kusmanın orucu bozup bozmayacağı oldu. Peki oruçluyken ağız dolusu kusmak orucu bozar mı? Diyanet kusmak orucu bozar mı sorularına yanıt verdi. 

ORUÇLUYKEN KUSMAK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan ayının girmesiyle birlikte birçok kişi tarafından sorulan soru oruçluyken kusmanın orucu bozup bozmadığı oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı konu ile ilgili internet sitesinden açıklamada bulundu. diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, oruçluyken ağız dolusu kusmanın iki türlü şekli olduğunu söyleyen Başkanlık, bunun birinin kendiliğinden gelmesi ve diğerinin isteyerek kusmak olduğunu belirtti. İr hastalık nedeni ile kendi kendine gelen kusuğun kendiliğinden içeri gitmesinin orucu bozmayacağını açıklayan Başkanlık, kusuğun kişinin kendi isteği ile içeri çekilmesinin orucu bozacağını ve kaza edilmesi gerektiğini belirtti. 

 

kusmak orucu bozar mı ramazan ayı oruç hakkında en sık sorulan sorular diyanet işleri başkanlığı ağız dolusu kusmak orucu bozar mı diyanet işlerinden kusma ile ilgili açıklama