Diyanet, 2019 Fitre Fiyatını Açıkladı

TAKİP ET

Mübarek Ramazan ayı yaklaşırken 2019 yılı için fitre fiyatının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen 2019 yılı fitre fiyatı açıklandı.

Mübarek Ramazan ayı yaklaşırken 2019 yılı için fitre fiyatının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen 2019 yılı fitre fiyatı açıklandı. Geçen yıla göre 4 TL artış gösteren fitre fiyatı bu yıl 23 TL oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı açıklamada Din İşleri Yüksek Kurulunun Ekrem Keleş başkanlığında toplandığı ve 2019 yılı fıtır sadakasının ne kadar olacağının görüşüldüğü ifadelerine yer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Müslüman toplumların neredeyse tümünde fıtır sadakası verilmektedir. Mevcut sosyo-ekonomik yaşam koşulları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı dikkate alınarak yapılan değerlendirme neticesinde 2019 yılı Ramazan ayı başlangıcından 2020 yılı Ramazan ayı başlangıcına kadar olan süre içerisinde fıtır sadakasının 23 TL olması kararlaştırıldı.”   

Fitrenin Ramazan bayram namazı kılınmadan evvel verilmesi gerekir. Bayram namazından bir kaç gün evvelde verilmesinde sakınca yoktur. Fıtır sadakasının kişiye vacip olması için Ramazan bayramı namazına kavuşması ve temel ihtiyaçları haricinde belli miktar malı olması gerekir. Bir Müslümanın, fıtır sadakasını hem kendisi hem de bakmakla yükümlü olduğu kişiler için yerine getirmesi gerekir.  

Fıtır sadakasının verilmeyeceği kişiler ise;

Anne, baba, büyük anne ve büyük baba.

Erkek evlat ve erkek evladın çocukları, kız evlat ve kız evladın çocukları ile bunlardan dünyaya gelen çocuklar.

Kafirlere

Karı ile kocada birbirlerine fıtır sadakası verememektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Ramazan ayı fıtır sadakası son dakika haber