Diyanet, 16 Hacı Adayının Yaşamını Yitirdiğini Açıkladı

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Remzi Bircan, şu ana kadar 16 Türk hacı adayının sıcak ve çeşitli rahatsızlıklara bağlı olarak yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Remzi Bircan, şu ana kadar 16 Türk hacı adayının sıcak ve çeşitli rahatsızlıklara bağlı olarak yaşamını yitirdiğini bildirdi.

2018 yılı Hac Organizasyonu Koordinasyon toplantısında konuşma yapan Bircan, “Türkiye, Cidde ve Medine’de sağlık merkezlerimiz bulunmaktadır. Her şeyin başı sağlıklı olmaktır. Hacı adaylarımız, aşırı sıcak bir ortamda Hac vazifelerini yerine getirmeye çalışıyor. 402 kişiden oluşan sağlık personelimiz, Mekke-i mükerremede hacı adaylarımızın hizmetindedir. Medine’yi münevverede ise 88 sağlık personelimiz hacı adaylarımızın hizmetindedir. Şu ana kadar 23 bin 91 hacı adayımız, sağlık kuruluşlarımıza müracaat ederek muayene olmuştur. Otellerimizden ambulans ile sağlık kuruluşlarımıza getirilerek muayene edilen hacı adaylarımızın sayısı ise 333’e ulaştı. Şu anda sağlık kuruluşlarımızda yatarak tedavi gören hacı adayı sayımız ise yaklaşık 208’dir. 2018 yılında 16 hacı adayımız ise çeşitli rahatsızlklara bağlı olarak yaşamını yitirdi.” dedi.

Arafat’ta bulunan çadırlara sanayi tipi klima takıldığına ve her yıl aşırı sıcak nedeniyle çadırlarda kavrulan hacıların bu sene üşüyeceğine değinen Bircan, “Hacı adaylarımızın namazlarını Kabe’de kılması için 70 otobüsle 46 otelden alınan hacı adaylarımız, Kabe’ye getirilmekte ve namaz kılındıktan sonrada aynı organizasyon ile hacı adaylarımız otellerine geri götürülmektedir. Bu yıl ülkemiz genelinden 40 gazeteci görev almıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı ise basınla ilgili 29 personeli görevlendirmiştir. Bu sene son hacı kafilemizi 20 Eylül 2018 tarihinde Medine’yi münevvereden ülkemize uğurlayacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

             

Hac Arafat hacı adayı Kabe sağlık personeli