Dışişleri Bakanlığı: Bu Barbarca Saldırıları En Şiddetli Biçimde Kınıyoruz

TAKİP ET

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki hastaneyi bombalamasına sert tepki gösterildi. Açıklamada, "Bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bir hastaneye savaş uçaklarıyla bombalı saldırı düzenlemesinin ardından Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla bu saldırı en şiddetli şekilde kınandı. 

Açıklamada, "Bugün Gazze Şeridi'nde bir hastanenin hedef alınarak bombalanması sonucunda yüzlerce Filistinli vatandaş yaşamını yitirirken, bir o kadarı da yaralanmıştır. Bu olay nedeniyle derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. 

Hastaneye düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. 

Doğrudan sivilleri hedef alan, okulları, hastaneleri bombalayan zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmaz sondur." ifadelerine yer verildi. 

Dışişleri Bakanlığı İsrail hastane hava saldırısı Gazze Şeridi