Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Flaş Açıklamalar! 'YPG'yi Vururuz Tepkimiz Olumsuz Karşılanmadı'!

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu flaş açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesine dair açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, 'YPG'yi vururuz ifademiz olumsuz karşılanmadı' açıklamasında bulundu. İşte Çavuşoğlu'nun kritik görüşmeye dair yaptığı açıklamalar.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu flaş açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmesine dair açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “YPG’yi vururuz ifademiz olumsuz karşılanmadı” açıklamasında bulundu. İşte Çavuşoğlu’nun kritik görüşmeye dair yaptığı açıklamalar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün gerçekleştirdiği ABD ziyaretini değerlendiren ve konu hakkında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 

 "Sayın Cumhurbaşkanı tüm mesajlarını net olarak verdi" dedi. Erdoğan'ın ABD'ye, "YPG'ye karşı angajman kuralları uygularız" mesajı verdiğini açıklayan Çavuşoğlu, Trump yönetimini yanıtına ilişkin ise şunu söyledi: "YPG'yi vururuz ifademiz olumsuz karşılanmadı."  dedi.

Aynı zamanda Çavuşolu, Trump döneminde YPG’ye verilen silahların Türkiye’ye karşı kullanılmayacağı sözünün de verildiğini belirtti. NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, yapılan görüşmenin son derece dostane gerçekleştirildiğini belirtti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şu ifadelerde bulundu:

"Son bir ay içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın dünyanın en büyük 4 ülkesini ziyaret etti. Hindistan’da yaptığımız ziyaret bugüne kadarki en başarılı ziyaretti. Soçi’de gerçekleştirdiğimiz görüşme Rusya ile olan en verimli ziyaretti. Çin’le ikili düzeydeki temaslarımız, yaptığımız anlaşmara baktığımız zaman adeta yeni bir sayfa açtık. ABD’ye yaptığımız ziyarette çok önemliydi. İlk defa yüz yüze görüşüldü Sayın Trump’la. ABD ile ilişkilerimizi daha ileri götürecek bir platformun oluştuğunu söyleyebilirim. Görüş ayrılığı olan konularda bile belli prensip anlaşmalarına vardık. Sayın Cumhurbaşkanımız verilmesi gereken mesajları net bir şekilde verdiler. Arazideki tecrübelerimizle birlikte bazı konuların oluşturabileceği riskleri ve hangi adımları atmaları hangi adımlardan geri durmalarını söyledik. Tabi FETÖ’nün iadesi, savunma sanayiinde işbirliği gibi konuları da görüştük." dedi.

TRUMP YÖNETİMİ OBAMA YÖNETİMİNDEN FARKLI

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Trump yönetimi Obama yönetiminden farklı. Bizzat Obama’nın ve askeri yönetimin söz vermesine rağmen Münbiç’ten çekilmediklerini gördük. Yeni yönetimin daha samimi olduğunu görüyoruz. Bölgedeki kişiler arazideki kişiler eski yönetimle yanı kişiler. Bunların yeni yönetimi zehirlememesi gerekiyor. Bu kişiler risk oluşturabilir dikkat edilmesi lazım. McGurck PKK ve YPG’ye net şekilde destek veren bir kişidir. Bu kişinin değişmesinde fayda vardır. Yönetime bu şekilde iletmedik ama görevine devam eden kişilerin ilişkilerimizi etkileyeceğini söyledik isim vermeden."

 

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erdoğan terump görüşmesi flaş açıklamalar