☰
✕

DinamikPay'e El Konuldu: 13 Şüpheli Gözaltında

TAKİP ET

İstanbul'da DinamikPay operasyonu düzenlendi. Soruşturma kapsamında 13 şüpheli gözaltına alınırken, elektronik para ve ödeme hizmetleri şirketi DinamikPay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'ye mahkeme kararıyla el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, elektronik para ve ödeme hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren DinamikPay'a yönelik operasyon gerçekleştirildi. Finansal usulsüzlük ve suç gelirlerinin aklanması iddiaları üzerine düzenlenen operasyon kapsamında 13 şüpheli gözaltına alındı.

Güvenlik güçleri tarafından eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, soruşturmayla bağlantılı olduğu belirlenen şüpheliler yakalanarak emniyete götürüldü.

DinamikPay 'e Mahkeme Kararıyla El Konuldu

Soruşturma kapsamında DinamikPay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. hakkında da işlem yapıldı. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda şirkete el konuldu.

Yetkililerin yürüttüğü incelemelerde, şirket ve şüphelilerle bağlantılı olduğu değerlendirilen çeşitli mal varlıkları ile finansal hesaplara yönelik de tedbir uygulandı.

33 Konut, 50 Arsa ve 126 Hesaba Bloke

Hakimlik kararı doğrultusunda soruşturma kapsamında çok sayıda taşınır ve taşınmaz mal varlığı ile banka ve kripto para hesabına el konuldu veya bloke uygulandı.

Tedbir konulan varlıklar arasında;

33 konut,

50 arsa,

8 araç,

126 banka ve kripto para hesabı

yer aldı.

Soruşturmanın mali boyutuna ilişkin incelemelerin ise sürdüğü bildirildi.

DinamikPay Üzerinden 17,9 Milyar Liralık Transfer

Adalet Bakanı Akın Gürlek de operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada soruşturmanın kapsamına ilişkin dikkat çeken bilgiler paylaştı.

Gürlek, İstanbul, Antalya ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda 11 ilde yürütülen operasyonlarda toplam 77 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 68'inin gözaltına alındığını açıkladı.

DinamikPay dosyasına ilişkin incelemelerde ise şirket üzerinden 2024 ve 2025 yıllarında yasa dışı bahis ile kara para aklama faaliyetleri kapsamında yaklaşık 17,9 milyar liralık para transferi gerçekleştirildiğinin tespit edildiği belirtildi.

Antalya ve Gaziantep'te de Milyarlarca Liralık İşlem

Operasyonun Antalya ayağında, güncel değeri yaklaşık 10 milyar lirayı bulan 80 Hazine taşınmazının usulsüz şekilde devredilmesine ilişkin soruşturma yürütüldü. Bu kapsamda 27 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep'teki soruşturmada ise usulsüz döviz transferleri ve sahte faturalar üzerinden yaklaşık 13,7 milyar liralık haksız kazanç elde edildiği iddiası incelendi. Bu dosyada da 28 şüpheli yakalandı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, kamu kaynaklarının istismar edilmesine ve ekonomik sisteme zarar veren faaliyetlere karşı yürütülen soruşturmaların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

DinamikPay