Dilek Havuzuna Atılan Paraların Akıbeti Merak Ediliyor

TAKİP ET

İzmir'in Şirince köyünde bulunan St. Jean Baptist Kilisesi'nde dilek havuzuna atılan bozuk paraların akıbeti merak konusu halinde geldi.

İzmir'in Şirince köyünde bulunan St. Jean Baptist Kilisesi'nde dilek havuzuna atılan bozuk paraların akıbeti merak konusu halinde geldi. 

İzmir'e bağlı olan Şirince köyü içerisinde bulunan yıllardan bu yana hizmet verilen St. Jean Baptist Jilisesi'nde bir dilek havuzu bulunuyor. İnanışlar çerçevesinde dilek havuzuna dilekler dilendikten sonra gelen ziyaretçiler tarafından bozuk paralar atılıyor. Belirli aralıklarla atılan paralar bu süreç içerisinde bilinmeyen kişiler tarafından alınıyor. 

Paraların alındığı iddiaları üzerine belediye tarafından soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi. Soruşturma sonrasında ise paraların kimler tarafından alındığının belirlenmesi planlanıyor. İşletme içerisinde çalışan ve arazi sahiplerinin de verdikleri ifadeler çerçevesinde paraların kimler tarafından alındığının bilinmediği özellikle ifade edildi. 

PARALARI BELEDİYE ALACAK

İzmir'in gözde turizm beldelerinden birisi olan Şirince'ye her yıl 1.5 milyondan fazla turistin geldiği biliniyor. Ancak bu süreç içerisinde bölgede bulunan kilisenin de yerli ve yabancı pek çok turist ziyaretinde bulunulması dikkatlerden kaçmadı. İnanış gereği dilek havuzuna atılan madeni paraların dileklerin kabul olmasını sağladığı düşünülüyor. Ancak madeni paraların akıbeti konusunda bazı tartışmalar gündeme gelmeye başladı. Paraların nasıl alındığı ve ne şekilde kullanıldığı tam olarak bilinmiyor. Belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda bölgedeki dilek havuzuna atılan paraların bundan sonraki dönemde belediyenin kasasına aktarılacağı ve sonrasında da belediyenin işlemleri için kullanılacağı belirtildi. Paraların kullanımı konusunda herkesin birbirlerini işaret etmesi dikkat çekti. 

dilek havuzu st jean baptist kilisesi paraların akıbeti