Dikkat Şemsiyesiz Dışarı Çıkmayın! Meteoroloji'den O Bölgeye Önemli Uyarı!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başta Marmara bölgesi olmak üzere yer yer yağış uyarısında bulundu. İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başta Marmara bölgesi olmak üzere yer yer yağış uyarısında bulundu. İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son yapılan uyarılarda, Marmara bölgesinde öğle saatleri itibari ile yer yer sağanak yağış görüleceği belirtildi. Vatandaşlar şemsiyesiz dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Son günlerde yazdan kalma bir hava yurt genelinde etkili olmaya devam ederken herkes Şubat ayında kışın ne zaman yaşanıp yaşanmayacağını sormaya başladı. Alınan son bilgilere göre, Marmara bölgesinde bugün hakim olan mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar öğle saatlerinden sonra yerini yer yer sağanak yağmura bırakacak. 

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Marmara bölgesinde İstanbul’da yer yer parçalı bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor. Öğle saatleri itibari ile beklenen sağanak yağışın aralıklı şekilde devam etmesi tahmin ediliyor. Öte yandan Marmara bölgesinin güney ile doğusunda puslu ve yer yer sisli bir havanın hakim olması bekleniyor. Sürücüler puslu ve sisli hava konusunda uyarılırken rüzgarın şiddetinin orta kuvvette olmasını n beklendiği belirtildi. Öğle saatlerinden sonra rüzgarın şiddetinin de artması tahmin ediliyor.

KAR YAĞACAK MI?

Ocak ayını geride bırakarak Şubat ayına girdiğimiz ilk zamanlardan itibaren vatandaşlar Şubat ayında kar yağışının yırt genelinde etkili olup olmayacağını merak etmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinde yurt geneli geçerli olmak üzere kar yağışı beklentisi olmadığı aktarıldı.

 

Meteoroloji İstanbul Yağış 10 Şubat 2018 Hava durumu Yağmur yağacak mı Kar yağacak mı