Dikkat! Pastırma Sıcakları Geliyor, 15 Gün Sürecek

TAKİP ET

Türkiye genelinde son bir aydır sonbahar havası etkili olurken sıcaklıklar düştü de kışlık kıyafetler ortaya çıktı. Türkiye yaza veda etmeye başlarken sizleri sevindirecek bir haber geldi. Türkiye'de 15 gün boyunca Pastırma sıcakları etkili olacak...

Kasım ayının ilk günlerinde başlayacak olan Pastırma sıcakları 15 gün etkili olacak. Hava sıcaklıkları 6-7 derece kadar yükselecek.

15 GÜN SÜRECEK

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Orhan Şen, Kasım ayında başlayacak olan pastırması camın oluşması için gece ve gündüz sıcaklıkları arasında farkın 20 derece olması gerektiğini belirterek, “Pastırma sıcaklıkları esas olarak Kayseri ve çevresinde meydana geliyor. Batı’da olmaz. Çünkü gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkı azdır. Ardından da kış mevsimine geçilir”  ifadelerini kullandı. Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse ise Pastırma sıcakları sırasında gündüzleri sıcak geceleri ise Ayaz olduğunu belirterek en belirgin özelliğinin geceleri gökyüzünün açık olması Sabah ise Sis ve pus görülmesi olduğunu söyledi.

 

istanbul hava durumu pastırma sıcakları Pastırma sıcakları Sonbahar hava sıcaklıkları hava durumu meteoroloji