Dikkat BTK Uyardı! Mutlaka e-devletten Kontrol Edin ve Bildirin!

TAKİP ET

BTK vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Vatandaşları hat sahteciliğine karşı uyaran BTK kişisel bilgilerin yanlış kişiler tarafından kullanılmasının yaratacağı tehlikelere de dikkat çekti. BTK bu konu için vatandaşların e-devletten hat sorgulamasını yapmaları için uyarıda bulundu. İşte BTK'nın konu ile ilgili yaptığı uyarının detayları.

BTK vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Vatandaşları hat sahteciliğine karşı uyaran BTK kişisel bilgilerin yanlış kişiler tarafından kullanılmasının yaratacağı tehlikelere de dikkat çekti. BTK bu konu için vatandaşların e-devletten hat sorgulamasını yapmaları için uyarıda bulundu. İşte BTK’nın konu ile ilgili yaptığı uyarının detayları.

Vatandaşların kişisel bilgilerinin başkaları tarafından kullanılmasının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama ortaya koyan BTK bu konu hakkında vatandaşları uyardı. Hat sorgulama sistemini hayata geçiren BTK bu sistemin e-devlet üzerinden açıldığını belirtti. Hat sorgulaması yapmak isteyen vatandaşların daha önce şifresiz olarak BTK sitesini kullanabildikleri biliniyordu. Fakat artık vatandaşların T.C kimlik numaraları ile e-devlet şifresi ile bu hizmeti alabilecekleri belirtildi. BTK vatandaşları kişisel bilgilerinin başkaları tarafından kullanılmasına dikkat çekerek bu konu hakkında sık sık uyarılar yapıyor. BTK tarafından son uyarı mesajı bu sabah gönderildi.

NASIL ŞİKAYET EDİLİR?

BTK’nın sürekli uyarıda bulunduğu hat sorgulama işlemini e-devlet üzerinden yapan vatandaşlar kendisine ait olmayan ve bilgisi dışında bir hat alındığı öğrenilirse hemen harekete geçmeliler. Böyle bir durumda karşılaşıldığında yapılacak ilk işlem Savcılığa şikayet dilekçesinde bulunmaktır. Savcılığa şikayet edildikten sonra ise kapatmak istenilen hattın hangi operatöre ait olduğunu öğrenmek ve bu operatöre başvurarak hattın iptalini talep etmek oluyor.

HAT SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar e-devlet üzerinden hat sorgulaması yapmak için ilk olarak sisteme giriş yapmalıdır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ise BTK’nın e-devlet kapısı üzerinden sunduğu hat sorgulama işlemine gidilerek hat sorgulama işlemi yapılabilmektedir. İlk ekranda bilgi istenmemektedir. Ancak daha sonra karşınıza gelen ekranda sizden adınızı, T.C kimlik numaranızı, cep telefonunuzu ve hattınızın hangi operatöre kayıtlı olduğu gibi bilgileri vermek zorunludur. 

 

BTKdan uyarı e-devletten kontrol edin hat sorgulaması uyarısı BTK vatandaşları uyardı