Dikkat! 12 il için sağanak yağış uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada, toplam 12 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısına yer verildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada, toplam 12 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısına yer verildi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapan Meteoroloji, yağışla beraber yaşanabilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

12 İl İçin Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son açıklamada, yarın Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği aktarıldı. Öte yandan Ankara, Eskişehir, Çankırı, Samsun, Edirne ve Diyarbakır illerinde de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bilgisine yer verildi. 



Sel ve Su Baskınlarına Karşı Uyarı

Toplamda 12 il için yağış uyarısında bulunan Meteoroloji, yağışların yol açabileceği ani sel, su baskını, küçük çaplı dolu, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da uyarılarda bulundu. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. 

Meteoroloji’den Bölge Bölge Hava Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tüm bölgeler için yaptığı hava tahminlerine göre, Marmara Bölgesi’nde Salı günü parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinde Trakya Kesimi ile bölgenin doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması öngörülüyor. Ege Bölgesi’nde ise parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken öğle saatleri itibariyle bölgenin iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı değerlendiriliyor. İç Anadolu Bölgesi’nde yarın az bulutlu, parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, öğle saatleriyle beraber bölgenin kuzeybatısı ile Yozgat ve Kırşehir çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi bildiriliyor. Batı Karadeniz’de az bulutlu, yer yer çok bulutlu bir hava öngörülürken Orta ve Doğu Karadeniz’de ise az bulutlu, öğle saatleriyle birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmini yapılıyor. Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’da ise havanın az bulutlu ve yer yer parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. 


 

meteoroloji hava durumu