Devletin Bana İhtiyacı Var Diyerek İstifasını Geri Çeken Binbaşı Şehit Oldu!

TAKİP ET

Diyarbakır'da PKK'lı teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bombanın patlaması sonucunda şehit düşen Binbaşı Ümit Çelik'in 15 Temmuz'da 'Devletimin bana ihtiyacı var' diyerek verdiği istifayı geri çektiği öğrenildi.

Diyarbakır’da PKK’lı teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bombanın patlaması sonucunda şehit düşen Binbaşı Ümit Çelik’in 15 Temmuz’da ‘Devletimin bana ihtiyacı var’ diyerek verdiği istifayı geri çektiği öğrenildi. 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde operasyona giderken PKK’lı teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan 39 yaşındaki Jandarma Binbaşı Ümit Çelik’in acı haberi İstanbul Beylikdüzü’nde yaşayan ailesine ulaştı. Şehit düşen Binbaşının ailesinin yaşadığı Beylikdüzü Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki ev Türk bayrakları ile çevrildi. Şehit babası Sadettin Çelik yaptığı açıklamada, oğlunun istifasını hazırladığını ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çocuklarını İstanbul’a getirerek verdiği istifayı geri çektiğini belirtti. 

‘ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMINI ALMAK İSTİYORUM’

Şehit Binbaşının baba evinde kurulan çadırda şehidin babası Sadettin Çelik ve kardeşi Sezer Çelik taziyeleri burada kabul etti. Şehit Jandarma Binbaşı Ümit Çelik’in babası Sadettin Çelik, "Şehidimiz 12 Mart 1978'de doğdu. İlk görev yeri Şırnak'tı, 2 yıl burada görev yaptı. Daha sonra Ankara'da 6 yıl görev yaptı. Ankara'dan sonra Van'a tayini çıktı. 2 yıl Van'da çalıştı. Van depremi dolayısıyla tayin hakları çıktı geldi Ağrı'ya. Ağrı'da 2 yıl kaldı. Ağrı'dan tayini çıktı Suruç'a. 2 yıl da Suruç İlçe Komutanlığı yaptı. Suruç'ta görevi bitti Lice'ye tayini çıktı. Malum tayinler, birbirini takip eden tayinler. Hainlerin (FETÖ'yü kastederek) yaptığı tayinler. Buna artık isyan etti. 'Baba ben mahkemeye vereceğim' dedi. Mahkemeye verdi. Eğer mahkeme sonuç vermeseydi o Ağustos'ta istifa edecekti. İstifasını hazırlamıştı ama malum 15 Temmuz belası geldi bu ülkenin başına. Çocukları buraya getirdi. Dedi ki: 'Baba devletin bugünün de devletimi mahkemeye veremem. Ben istifamı geri alacağım'. İstifasını geri aldı. Gitti görevine başladı. İlk 20 günlüktü 5 şehit verdi. Şunu söylemişti bana: 'Baba ben ne makam, ne mevki, ne de rütbe istiyorum. Ben sadece şehitlerimizin intikamını almak istiyorum'" dediğini belirtti.

 

şehit binbaşı ümit çelik diyarbakır lice PKK jandarma binbaşı istanbul beylikdüzü