Devler Liginde Hazin Son! Benfica, Fenerbahçe'ye Çelme Taktı

TAKİP ET

Portekiz'de oynanan ve Benfica'nın 1 -0 kazandığı müsabakanın rövanşında Benfica'yı Kadıköy'de ağırlayan Fenerbahçe, rakibi ile 1 – 1 berabere kalınca UEFA Şampiyonlar Ligine 3. tur ön eleme karşılaşmasında havlu attı.

Portekiz’de oynanan ve Benfica’nın 1 -0 kazandığı müsabakanın rövanşında Benfica’yı Kadıköy’de ağırlayan Fenerbahçe, rakibi ile 1 – 1 berabere kalınca UEFA Şampiyonlar Ligine 3. tur ön eleme karşılaşmasında havlu attı. Avrupa’daki temsilcimiz Fenerbahçe, Avrupa macerasını UEFA Avrupa Liginde sürüdürecek.

Portekiz’in güçlü temsilcisi Benfica’yı 1 – 0’ın rövanşında Kadıköy’de konuk eden UEFA Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz Fenerbahçe, mücadelenin 26. dakikasında Fernandes’in attığı golle 1 – 0 yenik duruma düştü. Bu gole 45+1’de Alper Potuk ile karşılık veren Fenerbahçe eşitliği sağladı.

İlk yarısı 1 – 1 berabere sonuçlanan karşılaşmanın ikinci yarısında temsilcimiz Fenerbahçe, kendisine turu getirecek golleri arasa da gol yollarında muvaffak olamayınca mücadele 1 -1 sona erdi.

Portekiz’de oynanan karşılaşmayı 1 – 0 kazanan Benfica, bu skor ile Şampiyonlar Ligi play-off grubunda mücadele etmeye hak kazandı. Fenerbahçe, Avrupa macerasını UEFA Avrupa Ligi gruplarında sürdürecekken Bennfica’nın play-off turundaki rakibi PAOK oldu.

Havuz Geliri Galatasaray'ın

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligine 3. ön eleme turunda veda edince havuz gelirinin tümüde Galatasaray’ın kasasına girdi. Geçen sene Şampyonlar Ligi gruplarındaki tek Türk takımı olan Beşiktaş, kasasına 22 milyon euro koyarken bu sene yayın gelirleri geçen sene ile aynı kalsa dahi Galatasaray, 37 milyon euro kasasına koyacak.   

Fenerbahçe Benfica Kadıköy Portekiz Şampiyonlar Ligi havuz geliri