Devalüasyon Azerbaycan'ı vurdu!

TAKİP ET

Azerbaycan Merkez Bankası Yönetim Kurulu; ülkede dalgalı kura geçilmesi yönünde karar aldı.

Manat %48 değer kaybetti!

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre Azerbaycan Merkez Bankasının (AMB) ;  dalgalı kur sistemine geçilmesine karar verdi ve bunun sonucunda   Azerbaycan manatı, Euro'ya karşı %47,88, Dolar'a karşı da %47,63 değer kaybetti. Dalgalı kur kararından önce 1 USD= 1,05 manat iken 1,55 manat'a; 1 Euro= 1,14 manat iken 1,68 manat'a tırmandı.

Sebep Dünya ekonomisindeki kriz ve düşen petrol fiyatları

AMB , dünya ekonomisinde yaşanan kriz ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle, döviz piyasasının ve manatın kurunun yeni petrol fiyatlarına uygunlaştırılmasının zorunlu hale geldiği belirtildi.

Azerbaycan en son 21 Şubat 2015'te de devalüasyona gitmiş ve para brimi olan manat Euro'ya karşı % 33,8, Dolar'a karşı %33,9 değer kaybetmişti.

Arjantin de pesoyu dalgalanmaya bırakmıştı Geçtiğimiz hafta Perşembe günü; ülkede döviz rezervlerinin dibe gelmesi ve doların karaborsaya düşmesi nedeniyle Arjantin de para birimi olan pesoyu dövize karşı serbest dalgalanmaya bırakmıştı. Bu karardan sonra Peso %30 değer kaybetmişti. ( devalüe olmuştu ) Konuyla ilgili haberimiz için lütfen tıklayınız.