Dev Çiftlik Bank Operasyonu! 6 İlde Çok Sayıda Gözaltı Var!

TAKİP ET

Türkiye'nin son dönemlerdeki gündem maddelerinden biri olan Çiftlik Bank'a yönelik olarak Sakarya merkezli başlatılan soruşturma kapsamında, bugün 6 ilde 19 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Türkiye’nin son dönemlerdeki gündem maddelerinden biri olan Çiftlik Bank’a yönelik olarak Sakarya merkezli başlatılan soruşturma kapsamında, bugün 6 ilde 19 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Çiftlik Bank dolandırıcılığına yönelik olarak Sakarya merkezli başlatılan soruşturma kapsamında, 6 ilde 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yeni gözaltılar olduğu öğrenildi. 

19 FARKLI ADRESTE ARAMA YAPILDI
Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, güvenlik güçleri İstanbul, İzmir, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Malatya'da belirlenen 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 19 adreste ekipler tarafından yapılan aramaların ardından yeni gözaltıların olduğu öğrenildi. 

SORUŞTURMA GİZLİ OLARAK YÜRÜTÜLÜYOR
Diğer Yandan, Çiftlik Bank’ın çeşitli illerde bulunan mal varlıklarına el konulduğu, paralarını kaptırarak mağdur olanlarında da savcılıklara şikayet dilekçesi verdiği öğrenildi. Soruşturma dosyasında gizlilik kararı olduğu öğrenilirken, Sakarya'nın Taraklı ilçesinde Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisiyle ilgili Kaymakamlığın "usulsüz faaliyet yürütüldüğü" yönünde Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunması üzerine soruşturmanın başladığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Çolak (35), şirketin sahibinin eşi Sıla Aydın ve H.T. olmak üzere 3 tutuklama yapıldı. 

 

çiftlik bank çiftlik bank dolandırıcılığı soruşturma operasyon eş zamanlı operasyon son dakika gözaltı